canparem11 merhabalar öncelikle sütün gelmesinin doğum şekli ile bir alakası yoktur. Bebeğin eşi vücuttan ayrıldığı an süt üretimi başlar. Sadece sezeryan doğumda bebek anne ile biraz daha geç buluştuğu için gecikebilir. İlk 10 gün şarıl şarıl bir süt gelmesini beklemeyin. 10 gün memede kolostrum üretilir ve bu krema kıvamında olur. Pompaya bile gelmez. Ancak el ile sağımı yapılabilir. Sütünüz sonra yavaş yavaş rengi sarıdan beyaza dönerek sulanmaya başlar. Yediklerimiz içtiklerimiz değil bol bol emzirmek süt yapar. Bebeği lohusa kadının yaka iğnesidir gık dese meme vermeniz gerekiyor. Bir nevi yapışık yaşayacaksınız 40 gün. Gündüz 1 buçuk gece ise 2 saati geçmeden mutlaka emzirmek çok ama çok önemli. Lütfen mamayı kademeli olarak azaltın. '' Tomris ‘in Emzirme Notları’ ' isimli yazıları mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum her lohusaya mutlaka ama mutlaka tavsiye ediyorum hem de. Googledan yazarak bulabilirsiniz sanırım link paylaşımı yasakmış. Emzik biberon kesinlikle vermeyin bebeğinize. Mamayı biberon ile veriyorsanız hemen bırakın parmak ile besleme yöntemi ile şırınga yardımıyla verin mamayı. Kendinize güvenin, sütünüze güvenin. Tekrar ediyorum bol bol emzirmek süt yapar. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz