semiha00 Merhaba arkadaşlar 7 günlük bebeğim var , dün ultrasonda sağ böbrekte genişleme olduğunu söylediler , böyle bişeyle karşılaşan varmı acaba düzelir mi zamanla yoksa müdahale mi gereklidir
SevimliHayaletCasper semiha00 düzeliyor kendi kendine eğer çok büyük bi fark yoksa. Ama sürekli kontrole gitmeniz gerekiyor. Böbreğe kaçak varmı diye falan bakıyolar o biraz zorlu oluyor
bernnaa semiha00 idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti onda biraz büyüme olmuştu kontrolde tekrar düşmüştü.
elifhumaa semiha00 benim anne karnında başlamıstı kızımda iki böbrekte de doğumdan sonra bakmadılar 1 aylıkken baktılar biri normal diğerin de büyüme var dedi 6. Ay da kontrol ederiz dedi ama eğer ateş, idrarda kokma ve sararma olursa gel hemen dedi
tubasd semiha00 erkek bebeklerde grnelde bu durum yazabiliyor tabi genişlemenin seviyesine bağlı korkmayın doktor en iyi şekilde sizi yönlendirir inşaallah geçmiş olsun
semiha00 3.seviye genişleme olduğunu söylediler iki hafta sonra tekrar ultrason çektirip genel cerraha gidicez , bu sürede küçülmeye başlar mı acaba
cansuhy semiha00 Benm bebeğim de bir haftalık 3.seviye genişleme var 12 mm di boyutu küvezde kalıyordu bu hafta antibiyotik tedavisine başlanabilir sizin bebeğiniz ne durumda kaç mm
zeldax semiha00 benim bebeğim iki buçuk aylık bizde de 3. Seviye genişleme var dendi, sizde gerileme oldu mu acaba, çok korkuyorum ben böbrek fonksiyonu zarar görecek diye
semiha00 cansuhy Doktor bize büyük ihtimalle ameliyat olacağını söyledi , yarın sintigrafi çektirip doktora göstericez sonuçlarını sanırım ona göre karar vericek.henüz olmadı ve ilaç vs. tedavide uygulamadı doktor
cansuhy semiha00 biz de iki aylık olduk sol böbrekteki genişleme devam editör bugün böbrek sistigrafisi çekildi sonucuna göre stent takılabilir dedi doktorumuz
neanladinyurdagull semiha00 oğlum lda öyle oldu takipe alındı ilerledi 4-5 aylıkken sünnet ettirdik genisleme geçti pipide kireçlenme varmış megersem
harununannesii0 semiha00 bebeğiniz erkek ise sünnetle düzeliyor, idrar yolları tıkalı oldugu icin böbrek büyümesi oluyor 🙏🏻
semiha00 zeldax evet son iki aydır ufakta olsa bir gerileme söz konusu , önümüzdeki hafta ultrason çekilecek tekrar bir buçuk aydır gitmiyorduk bakalım inşallah küçülme devam ediyordur . Bu arada hala sünnet yaptırmadık biz
zeldax semiha00 evet sünnet oldu ama gerileme ne durumda bilmiyorum, 2 hafta önce böbrek sintigrafisi çekildi ve bu şekilde takip kararı alındı, 3 ayda bir ultrason ve idrar yolu enfeksiyonu olursa acil getirin dediler.