Kyselz bizim teyzemiz farketti göz kaymasını.görüntülü konuşuyorduk o zaman dedi göz doktoruna bi götür istersen diye bende yaşında rutin kontorle götürücem dedim ve ertesi gün bi baktım sol göz içe doğru kayıyor ve gözü bi garip bakıyor🥺2 farklı doktora götürdük.ilk doktor astigmatı söylemedi bile.gözlük 6 ay sonra dedi.sonra başka bir doktora götürdük ve adam öyle güzel ilgilendi ki anlatamam.en ince ayrıntısına kadar muayene etti ve hemen gözlük takmalıyız dedi.göz bozukluğu genetik olabiliyor dedi benim ailemde var göz bozukluğu.bize alışana kadar günde 4-5 saat takın dedi.sıkmadan korkutmadan alıştırın çünkü daha küçük takmak istemiycek dedi ve dediği herşeyi yaşadık canım.sürekli takmaya çalışıyorum bazen tüm gün takıyor bazen çok az takıyor ama alıştı gibi.evet bizi görmeye başladıkça yani görüntü netleştikçe daha fazla seviyor gözlüğü ama işte daha bebekler yabancı bi maddeye alışmak zor olabiliyor.bizde çok üzüldük eşimle hele ben çok pimpirikli biriyim günlerce ağladım.bir çocuğum daha var onda böyle bişiy yaşamadığımız için çok zor kabullendim.ablamın kızıda aynı şekilde 13 yaşında ve 1 yaşından beri gözlüklü saolsun ablam konuşa konuşa alıştırdı bu duruma bizi.doktorumuzda aynı şekildi.hipermetrop düzelicek ama astigmat kalabilir bununda çözümü 18 yaşından sonra çizdirme operasyonu bunu kabul edin dedi.sıkma canını güzleim zor ama Allah başka dert vermesin canları sağ başka hastalıkları yok dermanı var çözümüde var şükür 🤲🏻