Zeynep-iremnur1 neredeyse yaptırmayan yok canım hergun on tane rota aşısı yapan var mı diye başlık okuyorum genelde hepsini okuyorum bilgim olsun belki biri önemli bir şey yazar kimin doktoru ne diyor falan diye, yüzde 90 yaptırıyorlar bende yaptırdım birkaç kişi dışında yaptırmadım diyeni okumadım onlarda önemli olsaydı devlet bedava yapardı çocuğumuzu felç yapmak için amerikadan getirdiler falan yazanlar 🤣. Neyse özet geçeyim burda okuduğuma göre neredeyse her doktor farklı aylarda yapmış bizimki 2 dozdu 3 ve 5 aylarda. Ama daha geç daha erken olanlarda var. Genelde benim kızımda dahil herkes hiçbir yan etkisi olmadı demişti geçende bir bayan bebeğim hemen kustu aşı çöp oldu yazmıştı ama bildiğim kadarıyla dil altından emildigi icin yapıldıktan sonra kussa bile o aşıyı vücut almış oluyor korkmana gerek yok yani, birde benim kızıma çok yavaş yavaş 5 6 seferde yatırıp iki damla koyup bekleyip bidaha yatırarak öyle öyle yaptı aşıyı yaparken kusarsa vermeyeceğiz daha dedi ama hicbirsey olmadı. Ağrı ateş falan hiç olmadı bizde.