istanbul34- 4 ay 20 günlük bebeğim var sürekli baş parmağını emiyor, emmemesi için ne yapmalıyım. Alışkanlık haline gelmesin istiyorum parmağını yara falan yapmasından korkuyorum. Eline çorap geçirsem olur mu sizce
duruguzel istanbul34- emmesi normal ve doğal bir süreç. Engellenen emmeler oral dönemdeki çocuk için tam tersi daha fazla emmeye sebep olur.ok rahatsız oluyorsanız o emziğinde eline bir şey verim onu kavrasın falan elini oyalayın ki emmesin. Zamanla geçecek o
belinay0316 istanbul34- kızım 4 aylık bizde emiyoruz parmağımizi doktorumuza sordum geçen gün normal dedi engellemeye çalışma daha çok emicek tam şu anda bı şeyleri öğrenip kafada tutma ayı gibi bişi dedi gelişim olarak bide benim kzim kibarca emzigini çıkarıp parmağını emiyor resmen 🤣🤣
MadamMommy istanbul34- 4 ay 6 günlük aynı durumdayız baş parmak ağızda özellikle uyurken ve uyuyacakken,emzik de tutmuyor saldım şimdilik gecer diye umuyorum
Rwerdst istanbul34- 4 ay 13 günlük oğlum acıkınca elini emerek gösteriyor arkadaşımın oğlu da 4 ay 15 günlük o çorap falan da takıyor eline ama çoraptan çıkarıp emiyor 😂😂 istediğini yap canım çok bilmişler bu ayda çıkarıp emiyorlar valla hiç üstüne gitmeyin. Üsteledikçe artıyor davranışı 😂😂
laledevri35 Yara yapar mı bilmem de baş parmağı bozukluğu yapıyor ama o çağda genelde bebekler yapıyor emme işini tecrübeliler yardımcı olsun üstte kalsın
kanalizereis Benim kızım 2 yaşında. 4 aylıkken başladı parmağını emmeye. Amazon’dan bir aparat bile aldım emmesin diye ama olmadı bir şekilde çıkarıp yine emdi. Doktora sordum üzerine gitme bırakır dedi. Ama siz yine de önlem alın bence belki fayda olacak bir şeyler bulabilirsiniz
istanbul34- duruguzel baş parmağını emmesini alışkanlık haline gelir ve bırakmaz diye söylüyorlar etraftan o yüzden bi tereddüte kaldım. Emzik de emmiyor ki. Sizce çorap geçirsem bi zararı olur mu
istanbul34- belinay0316 benimki de öyle işte ne yapacağımı şaşırdım yara falan olur diye de korkuyorum açıkçası
duruguzel istanbul34- hayır siz etrafını dinlemeyin. Çocuğun ayına uygun gelişimsel olarak normal yaptığı davranışları böyle engellemek daha da fazla kalıcı olmasına sebep oluyor. İlkokula giden parmak emen çocuktan bahsetmiştiniz. İnanın o tam da emmesi engellendiği için doyuramamış emme güdüsünü engellenmiştir büyük ihtimalle. Veya psikolojik sebepler yatar altında. Siz engellemeyin çorap da geçirmeyin
belinay0316 istanbul34- bdne surekli çekip elini emzigini veriyordum ısrarla sanki daha çok emiyordu eşim bırak emsin dedi nereye kadar emcek doktor da aynı şeyi söyledi bu ay içinde normalmiş
istanbul34- belinay0316 bi tanıdığın çocuğu var çocuk ilkokula gidiyor hala parmak emiyor o yüzden korktum açıkçası şimdi eline çorap geçirdim bakalım faydalı olacak mı
belinay0316 istanbul34- ayyy yapmayın bence tm bu syda eliyle biseyleri tutma çekme tutmaya çalışma gelişimi bence takmayın
istanbul34- belinay0316 2 gün falan taksam sonra belki emmeyi unutur diye düşündüm ama ne kadar doğru bilemedim
belinay0316 istanbul34- bence doğal akışa birakin hemen öyle alisicak değil bı iki hafta bırak bakalım tabii sen bilirsin ama bence yapma
belinay0316 istanbul34- aynen aynen en doğrusunu yapmışsınız ben hep eldiven giydiriyordum iki ay öncesine kadar doktor giydirme dedi ellerini kesfediyorlar gayet doğal bende anormal bişey görünce tabiki önlem alırım ama bırakalım şimdilik zaten ayaklarıni keşfetmeye başladığında ayağını yakalamaya calisicak öyle düşünüp rahatlıyorum Burdan ywxarim gene birbirimize 😂😂
istanbul34- duruguzel hiç bu açıdan düşünmemiştim doğru söylüyorsunuz. İlk çocuk olunca insan her şeye evham yapıyor.