sanli17 yenidoğan döneminde kabızlık problemi pek olmaz. Duruma kabızlık diyebilmek için üzerinden birkaç günden fazla süre geçmesi gerekirmiş. Benim bebeğim 4,5 aylık ve bende yakın zamanda bu yollardan geçtim. Muhtemelen gaz problemi var. Gaz masajları deneyin mutlaka ve gün içinde sanki oturur pozisyonda gibi kucağınızdayken ayaklarını biraz yukarı doğru çekerek tutun. Bu pozisyon gaz ve kabızlık problemlerinde kullanılan en iyi pozisyon, YouTube da birçok farklı gaz masajı şekli var. Soldan sağa saat şeklinde bacaklarını yuvarlak çizer gibi hareket ettirmek de iyi gelebilir, ancak bu masajları emzirmeden ya da beslemeden hemen sonra yapmamalısınız yoksa kusabilir bağırsakları sıkıştığı için. Bebekler için uygun olan viksler var ben burun tıkanıklığı için ayaklarına kullanıyorum. Bir zararını da görmedim. Doktorumuza da sordum kullanmadan önce bir sorun olmayacağını söyledi. Zaten kokusu hafif normal viksler gibi değil. Ama bebeğiniz daha 13 günlük bu süre için uygun olup olmadığını doktorunuza danışmalısınız çünkü ben 4. Ayda ilk kez kullandım. 1,5 ayllıkken de doktor tavsiyesi ile gaz problemi için taneli kimyon çayı kullandım. Oldukça faydalı oldu. Hem ben tükettim günde 2 bardak gemde bebeğime sabah öğle akşam şeklinde 2 çay kaşığı verdim. Yapacağınız tüm uygulamaları mutlaka doktora danışarak yapmalısınız. Buradakiler sadece ben denedim doktor kontrolünde işe yaradı şeklindedir. Genelde kabızlık sanılan şey aslında gaz probleminden doğan rahatsızlıktır. Bebek yeterli gaz çıkaramadığı için bağırsakları sıkışır ve kaka yapamaz. Ama süreç uzunsa ve alttan da sıkıntısız gaz çıkarıyorsa ve bu yeterli görülüyorsa kabızlık denebilir. O yüzden gaz ile ilgili bilgi verdim. Sağlıkla büyüsün 🧿