Dmlygt Kızlar 15 aylık kızımda böyle döküntüler vae normalde alerjik bir bebek , doktor alerji şurubu verelim dedi ama bazı insanlar kafamı karıştırıp uyuz diyorlar sizce nedr ?
Dmlygt BozMoms çevremizde hiç uyuz kimse yok yani açıkçası yok diye biliyorum , doktorumuza fotoğraf attım 2 hafta alerji ilacı içelim dedi ama pazartesi kendisine gideceğim.
BozMoms Dmlygt canım uyuz kabinde denediğin eşyadan marketten aldığın bi ürünün paketinden bile geçebiliyor korona gibi düşün çevrende olmasına gerek yok hatta sivrisinek bile taşıyor malesef
Oburiks Dmlygt Bizde sinek ısırığı gibi oluyordu sonra orası sisiyordu , su toplama değil de ona benzer kabarcıklar iste
Dmlygt melekmilankoo kızımla oynayan bir çocukta buna benzer döküntüler gördüm bugün belkide olabilir haklısınız
Dmlygt fadikada ateşlenmemiz olmadı , genel olarak iştahsız bir bebek . El ayak hastalığı için özel bir tedavi yokmuş 15 gün içerisinde kendiliğinden geçiyormuş. Ayak el ve popo kısmında var başka herhangi bi yerde yok
Dmlygt Oburiks El ayak ve popp kısmında var başka bir yerde yok döküntü ve kaşıntıda yok sanırım. 3 aylıkken böyle olmuştu yine uyuz demişlerdi uyuz tedaviside yapmıştık o zaman atopik dermatid denildi.
fadikada Dmlygt evet benim kızımda geçirdi el ayak hastalığı el ayak ve poposunda döküntü oldu sadece. Biz çok hafif atlattık ateş olmadı iştahıda yerindeydi zinco dışında hiç birşey kullanmadık 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçti. Sizinde böyle olabilir mi acaba diye düşündüm. Uyuz nasıl oluyor bilmiyorum onu tecrübeli anneler yazar zaten çok geçmiş olsun 🙏
Dmlygt fadikada Pazartesi kesin bir sonuçla öğrenirim umarım. Çok hassas bir bebek 3 aylıkkende böyle olmuştu hatta çok daha fazlaydı yüzü çok kötüydü 😞 biyospi yapıldı ve mastositoz tanısı konuldu o yüzden her şeyden çok fazlasıyla korkuyorum alerjik bebek çook çokk zor 😞😞 yavrularımız hep iyi olsun 💜
Yelizinannesi Dmlygt teşekkür ederim🤍 Geceleri özellikle çok fazla kaşıntısı oluyor ve gerçekten uyku kalitesi düşüyor sık sık uyanıp ağlıyor bizimki de böyle ayaklarında ellerinde tek var bir yaşında kaşımayı da biliyor o kaşıdıkça içindeki su patlayıp vücudunun diğer kısımlarına bulaşıyor naçizane tavsiyem sıklıkla sıcak olmayacak şekilde duş aldırın ısı uyuzu arttır
Dmlygt Yelizinannesi teşekkür ederim ama bizim kaşıntımız , huysuzluğumuz yok gün içerisindede olmuyor ve hatta geceleri çok sık emmek için kalkardı ama 3 gündür sadece 2 kez uyanıyor . ikii ihtimal var ya uyuz yada el ayak. bazen isilik gibi oluyor sonra geçiyor öyle mi oluyor sizinde ?
Yelizinannesi Dmlygt bazen geçiyo bazen başka yerinde bir iki tane sulu sivilce gibi çıkıyo ağzında falan yara olmadı ateş olmadı bizde el ayaktan şüphelenmedik uyuz diye düşündük kaynanamlarda var sürekli gidip geliyoruz bizde doktora uyuz yakınımız var diyince direk uyuz teşhisi koydu acaba bizimki de el ayak olabilir mi diye düşündüm şimdi