beyzacmvrc Kızım 5 ay 25 günlük ek gıdaya başlayalı 2-3 hafta oldu Ceviz için erken mi cam rende de toz haline getirip Muz yoğurt ceviz falan yapsam
Durucuumm beyzacmvrc 6. Ayda verdim korka korka çeyrek cevizden bile azdı . Cebiz sıkıntılı ya kabız oldu çocuk alnı falan kabardı doktor ara ver dedi şu an 9 aya girmek üzere yeni yeni yarım vermeye başladım. Cevize 5 ay daha erken
beyzacmvrc nazlimom_ tadim yapıyor şu an mesela her şeyi 3 gün kurali yapmadım Balkabağı havuç yeşil kabak brokoli bunlar 2 veya ,3 gün denedim elma muz aynı şekil yoğurt aynı şekil Mesela patates 1 gün denedim sadece sonra karışık verdim havuçla falan Karışık da yaptım bazen böyle Avokado denicem şimdi aldım ama olgunlassin diye bekliyorum başka ne verebilirim şu an Evet ceviz erkenmis şu an ☺️
Ecelerdeyizz beyzacmvrc benin bebegim biraz alerjikti ve o alerji kabarıklıgi gelince gitmiyor 🙄 bence bekleyin
beyzacmvrc Elfkaraks alerjik bir Bebek değil ama korktum yinede @Ecelerdeyizz Bizim 3 aya kadar seyrek kaka yapma sorunu vardı bu yüzden kakası ve gazi da çok kokuyordu doktor süt alerjisi dedi diyet falan verdi ama kaka da mukus kan vücutta döküntü birşey yoktu bana mantıklı gelmedi yemeye devam ettim o doktora gitmeyi de bıraktım konuştuğum herkese aynı şeyi söylüyordu çünkü Sonra su vermeye başladım çok az ve düzeldi kakası şimdi suyu da çok seviyor bu sayede ek gida da şu içerken zorlanmadi Birde probiyotik damla kullandık Şimdi ek gıda zamanı yoğurt verirken çok korktum bnde hiçbir şey de olmadı çok şükür kaç gündür yiyor Cok seviyor yoğurdu
aycancan18 Bebegim emmediginden 4 ayda keci sutu ile yogurt uyutup verdim 5 aya girdiginde cevizi yarim denedim baktim herhangi bi sorun yok devam ettim 6 aya girdigimde direk yumurtaya baslayip bi problem gormeyince ceviz yogurt ilave ederkek kahvalti b3lirledim 6 ayin ortasina dogru avokoda den3dim cok sukur bi problem olmayinca bu uclugu kahvaltiya döndurduk 6 ayin sonuna dogruda bal kabagi havuc verdim yogurda ayva ve elma puresi ekleyerek bi ogun yaptim simdi 7 qydayiz ve tqrhanayida cok severek iciyorlar yeme reddi yasamadim cok sukur
mamiyin beyzacmvrc çok iyi yaparsınız bizde böyle yaptık, fındık ta toz haline getirip hurmayla karıştırp verebilirsiniz
beyzacmvrc mamiyin bekliyim en iyisi bir ay daha ceviz hurma özü pekmez için vs ☺️ bebe bisküvisini de kendim yapmayı düşünüyorum da kimi tariflerde keci boynuzu unu var kimisinde pekmezi var kimisinde hurma özü var Bebe bisküvisi içinde galiba erken zagen daha yumurta sarısı denemedim onu ne zaman denesem acaba yumurta da çok korkuyorum 🥲
Ecelerdeyizz beyzacmvrc onu da cok az cok az baslayin bence tadim 7. Ayda vermistim ben. Ben biraz korkagim hep doktorlarin onerisinden 1 ay sonra yaptim herseyi sjsjsjsk
mamiyin beyzacmvrc doktorunuza da ıltınız ek gıdaya başlamak için . Çünkü ek gıda kriterleri va e. Beneğiniz hazır mı bunun için . Desteksiz oturması , başını dik tutabilmesi , sağa sola döndürebilmesi, bişey yediğiniz vakit o da yemek istiyor öu
beyzacmvrc mamiyin evet hepsi var doktor kontrolünde başladım tabiki Kısa süreli desteksiz oturabiliyor da zaten desteksiz oturması ek gıda için şart değil ki çoğu bebek 7. 8. Ay da oturuyor mesela 5 5.5 aylıkken ek gıdaya başlayan bir çok bebek var Biz birşey yerken saldırıyor istiyordu ağlıyordu Başını 3 aydan beri dik tutabiliyor daha doğdugunda uğraşıyordu dik tutmaya annem sasirmisti 2.5 aylıktan beri kendini doğrultma ya çalışıyor oturmak için 4 aydan beri kucakta destekli oturuyor birkaç haftadır da kısa süreli desteksiz oturabiliyor Başını da cevirebiliyor sağa sola☺️
beyzacmvrc Ecelerdeyizz 😂😂 6. Ayını bir hafta falan geçsin bende deneyeyim diyordum 6 ay 1 haftalık iken 2 hafta sonra yani Avokado vwrcem zor bekliyorum oda taş gibi nasıl olgunlascaksa kağıda sar dediler elma koy dediler yanına ikisini de yaptım bekliyorum 😂