Gzdturk @Sbldrkeg @Tatlican
Marinesi için 1 küçük soğan rendesi(suyu kullanılacak)
1 diş sarımsak rendesi
2 yemek k. yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası (yoksa domates salçası toplam 1 dolu yemek Kaşığı olsun)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay k tatli toz kırmızı biber
1 cay kaşığı pul biber
Çay kaşığının ucu ile karabiebr
1 tatlı k tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hepsini karıştırın
Ben şöyle yapıyorum bütün tavuk alıyorum göğüs kısmını ve pirzolalik kısmının bir iki tanesini mesela ayırıyorum döner için
Pirzolayi kemiğinden ayırup derisini çıkarıyorum
Göğüsüde sinitzel yapcak gubi uaprak yaprak kesiyorum
Sosa ekliyoeum.tavuklari birkaç saat bekletiyorum
Daha sonra streç seriyorum tezgaha tavukları üst üste incd uzun diziyorum strece sarıp silindir yapıyorum buzluğa atıyorum pisircegimde buzluktan çıkarıp 5 dj bekletip ince dilimler halinde kesiyorum
Biryandan tavaya yağ koyuyorum biraz ve iyice ısındıtan sonra tavukları dilim dilim ekliylrim tava dolacak kadar
Puf nokta bu tava dolacak kadar ekleyin hepsini bir eklerseniz parçalanır.arkali onlu pişirin
Pisrikce tavuklar çekiyor zaten yer açıldıkça yeni tavukları dilim dilim ekleyin pisenleei ayrı kaba alıp en son isitirsnz
Kıymadan da et doner yapıyorum oda aynı sekil içinde yoğurt soğan suyu sarimsak çok az galeta unu ve baharatlar oluyor onuda robotta çekiyorum komple hamur kıvamına geliyor sonra strece silindir şekil yapıp buzluğa sonra aynı şekil dilim dilim kes pişir
bazen onuda dürüm şeklinde yiyoruz bazen İskender gibi yapıyorum
Bide evde lavaş yapıyorum iki döner içinde güzel oluyor öyle dürüm yapıyoruz ☺️