sibeloztrk1 maalesef benim de yakın bir akrabamın çocuğunda olduğu için ben de bu konuda aşırı duyarlıyım…insan etrafında görmeden aslında durumun ciddiyetinin farkında olamıyor. maalesef bu aylarda genellikle net belirti vermiyorlar… benim kızım da Hamura dokunamıyordu. 3 gündür günde 3 kere çıkarıyoruz. Baskı yapıyoruz hamurdan köfte yapıyoruz ☺️ Babası da ben de oynuyoruz dokunmaya yuvarlamaya başladı ama hala istediğim gibi mıncıklamıyor hamuru ama demekki zamanla olacak… 0 ekran bol bol ilgi park bahçe doğa, ağır metalleri vücutta barındırmayacak bir beslenme rutini dışında kendi endişelerime çözüm bulamıyorum… şu an için sıkıntı yok. doktora gitsek doktorlar çok rahat davranıyorlar. Ebeveynler ayrı doktorlar ayrı. Buraya bakıyorsun otizm olabilir diyen doktora demedik bırakmıyorlar benim gittiğin doktorların hepsi ciddi bir belirti görmeden otizm demez çok rahatlar. Bu sefer ileriki yaşta çıksa doktorun ihmali olur.. bu konuda erken teşhis etmeye yönelik acil olarak ulusal tarama programları yapılmalı. Ne kader erken teşhis o kadar çabuk düzelme, spektrumun ilerlemesini yavaşlatma mümkünse durdurma… ama şu an için yok maalesef ve bizde yani ebeveynlerde bitiyor her şey.