Momlady Merhaba kızlar 🌸 Var mı benim kızım gibi her şeyi red eden bebiş 🥲 var biliyorum hissediyorum 🙃 Allah hepimizin yardımcısı olsun ne zormuş iştahsız bebek 🥲🥲 hayır yani ek gıda reddini anlıyorum ama mama reddi nedir ya ne zormuş annelik psikolojim inanılmaz bozuldu sinirlerim yıprandı 🥺 yeğenim iştahsızlık bir çocuktu ablam bağıra çağıra yedirirdi bende bu duruma tabi ki tepki gösterirdim 😄 ablam yazık 3 öğün bu stresi yaşardı ben hemen bulundukları alanı derk ederdim çok kızardım ona çünkü yemesin ne olacak derdim 🙃 öyle olmuyormuş kızlar anne olunca anladım 😅 işin garip yanı şimdide ablam bana üzülüyor 9 aylık bebekte mama reddini bir sende gördüm diye. Her öğün o kadar zor geçiyor ki sırf o mamayı içsin diye şekilden şekile giriyorum şarkı söylüyorum 9 aylık oldu hala 120cc doğru düzgün bitmiyor sabrım çok zorlanıyor bazen yok ben yapamıyorum diyorum sinir stresten ağlama krizlerim oluyor psikolog randevum var umarım etkili olur kendime çok üzülmeye başladım hiç böyle sinirli biri değildim yazık biz annelere bebek ile ilgili çoğu durumun sorumluluğu bizde 🙃 eşime sık sık söylerim sen kızımıza bak ben çalışayım diye 🤦🏻♀️
turkuazmavisi Momlady benim oğlum da 9 buçuk aylık ek gıdayı red ediyor ne muz, ne çorba hiç bir şey yemiyor ağzına verdiğim herşeyi çıkarıyor sadece anne sütü alıyor, bu defada doymuyor ve huysuzlaniyor sürekli bana yapışıyor keşke yese sevse bende napacagimi şaşırmış durumdayım
Annebebek7 Momlady canım biz 6 aylık olcaz 3 aydır mama reddiyle uğraşıyorum doğduğundan beri de meme reddi ile sadece uykuya dalarken flan içiyor ki uyumayan bir bebek kilo almıyor atık alırsa 300 gram falan ayda . Ek gıda zaten tadım aşamasında . Benim anladığım kadarıyla yani kendi bebeğim için bir şeyi reddedince o şey düzelmiyor 3 ay geçti çünkü bilmiyorum belki ilerde düzelir ama siz 9 aylık olmuşsunuz . Kendini hırpalama derim çünkü gerçekten çok zeki ve inatci varlıklar onlar istemezse ağzına zorla veremiyoruz . Uykulu anlarında deneyebilirsin başka da yolu yok maasef çünkü karşımızdakiler çok zeki 🤷♀️
Mdnlna Momlady benim kız 8 aylik mama artık icmiyodu bnde süte başladım 6 ile12 ay sütler var doktora sordum bir sıkınyı olmadığını soledi onu çok güzel iciyo mamadan sıkıldı herhalde anlamadım ama turkiyede varmi tabi bilmiorum ama varsa doktora sorup Bi deneyin, ek gida bilemiyorum suanlik çok iyi yiyor ama mama reddi yaptı sadece benim kız
Ayfa1608 Momlady gel sarılalım🫂 doğdu doğalı herşeye reddi var 😆 3.5 ayda memeyi bıraktı 4 de biberonu reddetmeye başladı. Şu an 7 ay 11 günlük. Halimi sen düşün. Herşeye burun kıvırıyor. İki kaşık bişey yesin diye bi yerlerimden ter akıyor şekilden şekle giriyoruz. Sabah bi yumurta yedi onla duruyor. Birazdan eşref saatimiz başlıycak şu an mama yapmaya geldim bakalım nasıl maceralar bekliyor 🤣🤣
Momlady turkuazmavisi bizim ki mamayıda istemiyor 🤦🏻♀️ İyi ki anne sütünü kabul ediyor bebeğiniz en azından midesine bir şeyler giriyor yahu ne zormuş anne olmak yemese içmese bize dert gerçekten
turkuazmavisi Momlady ağlayınca susturmak alt almak, duş aldırmak, uyutmak bunlar hiç bişey değilmiş mahvetti beni bu ek gıda reddi gerçekten tükendim hamnd olsun RABBİM’e ne diyeyim sağlıklı olsunda bununda aşarız İnşaAllah 🤲
Momlady Annebebek7 mama reddi gerçekten çok yıpratıcı ek gıda almazsa mama verilir en azından midesine bir şeyler girdi dersin ama o da olmayınca çok üzülüyor insan
Momlady turkuazmavisi gerçekten öyle benim genel konularda dahi sinirimi gören herkes çok şaşırıyorum sana ne oldu sen hiç böyle sinirli değildin diye kendimi bildim bileli kibar ve sakinimdir şimdi ters sinirli birine dönüştüm beni esas yoran mama reddi oldu kaç aydır 🙃
Momlady Mdnlna teşekkür ederim randevumuzda danışayım doktorumuza 🌸 umarım hep iştahlı ve güzel yer bebişiniz 🤍
Momlady Ayfa1608 ayy Allah yardımcın olsun inşallah içer Allahım inşallah seni yormaz vallahi bir büyüselerdi ya🥲 mama saati gelince bana bir ağılık çöküyor yahu dediğin gibi kılıktan kılığa giriyorum terler akıyor alnımdan stresten ya
Mdnlna Momlady inshAllah ❤ küçükken bnde hiç yemezmişim sadece meyveli yoğurt yermişim hem yogur hem yemek veriyormuş arkasında hemen kandiriyodu öyle öyle yemişim hahah belki fikir olur belki yogur seviyodur diye solemek istedim en azinda yer belki 🤣
Momlady Mdnlna hahah bende öyle yapıyorum anca bir iki kaşık kanıyor sonra açmıyor ağzını açsada yemeğin tadını alınca tükürüyor 😂
Mdnlna Momlady bide yemek yerken yaninıza koysanız siz yerken baksa sona ona verseniz cocuk aklı sonuçta belki oda yer biz yerken hep yanımızda olur hem Biz hem kızım yer de hep öyle yapıyoruz belki işe yarar belki oyle yemek ister sonucta her yolu denemek lazim bi deneyin bakalim 😁