hilalcebe ben de yeni başladım ilk üç gün havuç haşlayıp çatalla ezdim püre yapmadım ben ona alışında pütürlü yemiyolarmış kendi tercihim püre de yapabilirsin. ilk gün 1 çay kaşığı, 2. gün 1 tatlı kaşığı, 3. gün 1 yemek kaşığı havuç yedirdim. 4. gün yoğurt mayaladım şimdi onu yiyecek 3 gün boyunca aynı miktarlarda. sonra kabak, patates, bal kabağı, brokoli, avokado, karnabahar, bezelye, tatlı patates vs. deneticem 3 gün kuralıyla. en son meyvelere geçmeyi düşünüyorum çünkü meyve tatlı olduğu için sebzeleri reddedebiliyormuş bebişler. meyve olarak da mevsim meyvelerinden elma, armut, muz bu şekilde. meyve ve sebzelerin mevsiminde yedirilmesi çok önemli. mesela bezelye yazdan buzluğuma atmıştım onu çıkarıp yediricem çünkü şu an bezelye mevsimi değil. daha yeni 6 aylık oldu ben bu ay doymasını beklemiyorum ilk öğününü 8 gibi yiyor mama. 2. öğünden hemen önce tadım yaptırıyorum peşine aynı ölçüde mamasını veriyorum. şu anki amacım sadece tatlarını alması kaşıkla yemeye alışması vs. doyması asla değil öğün olarak da ilerlemiyorum tadım yaptırıp peşine mama veriyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir🌸