Kızım erken diş çıkardığı için maalesef çok daha bebekken ısırıyordu. Ama sütü çok sevdiği ve memede uyumayı istediği için ısırmadan içmeyi öğrendi! Ben ilk zamanlarda plastik başlık kullanıyordum. Hiç emzik kullanmayı da sevmediği için ağzına plastik girince hoşnut olmayıp bıraktı yavaş yavaş. Ben de kızıyordum ve insan istemeden büyük tepki verebiliyor. Orada burada yorumları videoları izledim ama o anda can havliyle kızıyordum yani. Ama işi oyuna çevirmeden, kızdığımı ve sütü böyle içemeyeceğini anlatıyordum. Babasını çağırıp ben odayı terk ediyordum. Böyle karışık yazdım ama.
- Hemen memeyi ağzından çekiyorum.
- Isırmaya devam ederse süt vermeyeceğim diyorum. ( Bazen yanlışlıkla da yapabiliyor, haline tavrına bakıyorum. Şaşkın ise isteyerek yapmamıştır.)
- Eğer bilerek yaptıysa veya memeyi tekrar ısırdıysa tamamen emzirmeyi sonlandırıyorum. Onu yatağa bırakıyorum.
- Emmek için direniyorsa, bağırıp ağlıyorsa önce biraz daha açıklama yapıyorum. Canımın yandığını, uf olduğunu vs söylüyorum. Eğer yakın zamanda canı yandığı bir zaman varsa onu hatırlatıyorum. Hani sen düşmüştün ağlamıştın bak canın nasıl yanmıştı benim de öyle oluyor vs.
- Eğer yine işe yaramazsa babasını çağırıyorum. Ben odayı terk ediyorum. Hem sakinleşmek için, hem de biraz su vs içip eğer süt azaldıysa diye biraz takviye yapıyorum. Süt azaldığı zaman da ısırabiliyorlar. Bu sırada babası annesinin canının yandığını ona anlatıyor. Eğer evde yanımda başkası varsa o da ısırmaması gerektiğini, annesinin canının yandığını söylüyor. (Ya da telefonda görüntülü olarak dedeleri, büyük anneleri bu şekilde konuşuyor) Yani yanımda kimse yoksa gündüzse böyle bir çözüm buluyorum. Ama burada belli bir sınır var çok anlatılırsa bu defa oyuna çevirmek isteyebiliyor. Bir iki uyarı sonrası konuşma bırakılmalı tek odak haline gelmemeli.
- Tekrar temkinli şekilde emzirmeye geçiyorum. Hala süt istiyor musun diye sorup memeyi gösteriyorum. Cici cici yapıp onu seviyoruz, özür diliyoruz vs.
- Eğer diş kaşıma ihtiyacı duyuyorsa bunun için uygun kaşıma aletleri var diyorum. Dişin kaşınıyor galiba al bakalım bununla güzel güzel kaşı diyorum. Daha az dişi varken Nukun parmak fırçalarından parmağıma takıp biraz ona yardımcı oluyordum. Kaşıma halkalarını buzluğa koyup bu gibi zamanlarda hemen veriyordum.
Aklı erdiği zamanlarda yaptığında gülmeden emzirmeyi bırakıp dikkatini başka oyuncağa vs çekiyorum. Yapmayacağına emin olana kadar emzirmiyorum.
Baya uzun oldu ama umarım işinize yarar 🙏🏻