fizikcianne Kızlar bebeğim 7 günlük. bir sıkıntımız yok şükür her şey yolunda gittiği için 5. Gün sağlık ocağına gittik topuk kanı için başka da doktora gitmedik. Gitmek gerekir mi bir sorun yokken? Ya sarılık olursa anlamazsam ?
sevvalaydn fizikcianne canım bir hafta sonra doktor kontrolüne çağırıyor hastane gitmediniz mi??bence gidin test falan yapılıyor annenin yarasına bakılıyor biz gittiğimizde öğrendik sarılık olduğunu vücudu sarı oluyor özellikle yüzü ve gözleri sürekli uyur uyanmaz mama içmek veya emmek istemez
Ecegerginn fizikcianne canım sarılık belirti veriyor zaten göz içleri kenarları yüzü vücudu sararmaya başlıyor gözle görülüyor yani ama sık sık emzirin doktorların dediği gibi 2 saatte bir falan değil gerekirse yarım saatte bir. Eğer belirti varsa götürmen daha doğru olur internetten görsellere bakıp anlayabilirsin
Poncikkkk fizikcianne her bebekte sarılık olur korkma emziriyorsan emzirmeye devam et yada mama veriyorsanda olur sorun değil ben bir birbucuk saatte bir uyanıdrp emziryordum gözlerı sarı oluyor teni de sararıyo belli oluyor zten ama bir hafta on gunlukken gitmek gerekir kontrole birde topuk kanı için ikinci kez arayabilirlr seni endişelnme ilk başta net çıkmıyor sonuçlar oyüzden ikinci kez kan için çağırabilirler
defneninaannesi fizikcianne alnı ve gözlerinin beyaz yerleri sarı oluyor. Benle kızım da kan uyuşmazlığı vardı 3. Gün çağırmışlar normal de 5. Gün kontrole çağırmışlar gerekiyor sizi. Emmek istemez sürekli uyumak ister. Bizde belirti öyle başladı 3 Gün içinde sınıra gelmişti. Ama merak etme doktor baktıktan sonra sizi yönlendiriyor. Aksatmadan tavsiye ederim
fizikcianne sevvalaydn kadın doğum doktorum çağırdı ona gidicez 9. Günde yani 2 gün sonra. Kadın doğum doktorum sezeryan yarama bakıcak. Bebeğin sarılığınıda anlar mi?
sevvalaydn fizikcianne hayır canım kadın doğum doktoru bebeğe bakmaz ki zaten bebeğin doğumunu yapan doktor veya hastanede hangi doktor varsa o bakar hastaneden hiç aramadılar mı kontrol var gelin diye veya çıkarken demediler mi şu gün gelin bebek kontrol edilecek diye işitme testi yapılıyor bebeğin kilosuna gelişimine bakılıyor
melegininannesi38 fizikcianne canım zaten sarilik olunca belli oluyor bebek uyanmıyor yüzü elleri gözlerinin içi sari oluyo anlaşılıyor her şekilde merak etme
sevvalaydn fizikcianne yineda haftalık kontrole gitmeniz lazım canım ya da sağlık Ocağındakiebeniz veya doktorunuz da bakar onu da gidebilirsiniz
fizikcianne Poncikkkk doğumumu yaptıran doktorum 9. Günde çağırdı 2 gün sonra randevum var. Acaba gidince sarılığını anlar mi?
Heyymoms Sapsarı oluyor yanağına parmağını bastırıp geri çekince saeı oluyorsa sarılık var demek 😩😩😩 2 aydır sarılığız
sevvalaydn Heyymoms benim kızımın sarılığı da uzun sürdü yaklaşık bir ay sürdü mahvoldum bittim ben o sürede her gün ağlıyordum lohusalığım çok kötü geçti sütüm yeterli olmasına rağmen mama da veriyordum yarım saatte bir besliyordum O günler geldi şimdi aklıma Allah şifa versin inşallah geçer bir an önce🥹❤️
Poncikkkk fizikcianne evet zaten sarılığa kiloya erkek bebekse testislerde bakar kalbe bakar kilo kaybı olur endişelnme ilk hafta 300-500 Gr kaybedebilir bebekler çnkü ilk dogduklarında şiş doğarlar bol bol besle gerkirse saat başı uyandır atlatır inşallah
fizikcianne defneninaannesi doğumumu yaptığım doktorum 9. Gün kontrole çağırdı 2 gün sonra kontrolümüz var. O anlar mi?
sevvalaydn melegininannesi38 minicik ellerinden bir de kan almaları yok mu eşim duramıyordu çıkıp hastanenin dışında ağlıyordu ben bir taraftan ağlayıp bir taraftan bebegimle ilgileniyordum ah O günler gitsin bir daha gelmesin Allah tüm hasta bebeklere şifa versin❤️
defneninaannesi fizikcianne yok kadın doğum doktorları anlamıyor. Sen kendin bi çocuk doktoruna götür istersen çünkü önemli bi konu sarılık onlar seni yönlendirir zaten