2_anne_ Kızlar merhaba. Yoğurt mayaladım ben başta cıvık oldu sanırım sıcaklığını ayarlayamadım sonra katı hale getirmek için internetten bakıp bir yöntemle fırında katılaştırdım ama yoğurtta süt tadı var, tatlı. Yenilir mi? Bebeğime yapmıştım tereddütte kaldım 🥹
Femme1 2_anne_ ayy daha once yapamadiniz mi sizde bende oğlum icin yapicam hic becerebilicem gibi gelmiyor 😅
sevvalaydn 2_anne_ canım sütü kaynat kaynadıktan sonra altını kıs 20 dakika kaynasın daha sonrasında sogumaya al soguduktan sonra serçe parmağını süte batır yedi saniye bekle parmağın yanmayacak seviyedeyse mayalama işlemini yap tencerenin üzerine ince Bir tülbentle ört daha sonra kenarlarını sofra bezi veya başka bir kalın bezle sar ben akşam mayalılıyorum sabaha kadar bekliyor ertesi gün öğlene doğru dolaba kaldırıyorum Ve bir gün boyunca hiç kaşık vurmuyorum daha koyu ve kıvamlı olması için😍 Ben hep bu şekilde mayalarım😍
2_anne_ Femme1 kayınvalidem yapıyordu hep ilk kez denedim ama olmadı 😁 yenir mi yenmez mi tereddüt ettim
2_anne_ sevvalaydn öyle yaparım canım bir de. Teşekkür ederim. Bu süt tadına benzeyen yoğurt ne olacak bebeğim yiyebilir mi ki 🥺