Merhaba anneler…Kafam cok kariwik,resmen deliricem. Tam diyorumki bitti artik kafaya takmiycam hicbir weyi, yine aynisi oluyor ve icimdeki sorular beni kendimden cikariyor. Oglum 1 yaw 4 aylik,cok hareketli, saat 8-9 uyaniyor sabah, gece 10da yatiyor, oglen 1-3 arasi uyuyor. Diger zamanlarda bu cocuk 1 saniye bile bir yerde durmuyor, anca kowuyor, kendince konuwuyor kendi dilinde, agliyor, mizildaniyor. Oyuncaklariyla oynamayi sevmiyor, cabucacik her weyden sikiliyor. Yalnizligi hic sevmiyor, hep cok insan, gurultu, herkes bununla ilgilensin fln. Ilgiyi cok seviyor, bazen biz onu fark etmeyince gidib kasten kafasini duvara cirpar ve donup bize bakar onu fark etdikmi diye. 2 ay oncesine kadar hic bir kelimesi yoktu. Cunki hep tv izlerdi, onunla hic oynamazdik, yalnizca tv acardik. 2 ay oluyor artik oynuyoruz, tv acmiyoruz, haftada 2 defa 1 saatligine krewe gidiyoruz, bolca konuwuyoruz. Ve wukur konuwmaya bawladi , gel , baba, dede, mama, qaqa, gidelim, bazi isimleri soyluyor. Ben 2 ay oncesine kadar otizmden cok wupeleniyodum, cunki 0 soz, ismini diyince bakmazdi, umursamaz hareketler fln, hic dinlemezdi, kendi bildigini yapardi. Sonra biz onunla 2 ay ilgilenince cocuk resmen degiwti, ismini diyince bakiyor(arada bakmadigida oluyor oda kafasi kariwik olunca oyuncaklara), birazcik dinlemeyi ogrendi, gozle temas cogaldi, sozler soylemeye bawladi, bize cok ilgi gostermeye bawladi… ve wuphelerim kayboldu. Ama her anne gibi bende korkuyorum icten ice, acaba bebegimin bir weyi varmi? Bazen cok akilli, sakin , soz dinleyen olur. Bazen ise tam tersi. Tutamiyorum nasil oldugunu. Mesela gecen gun krewe gittik ogretmeni bebegimin ilk gunkine gore cok ilerledigini iyiye gittigini soyledi, cunki butun oyunlari guzelce oynadi, ogretmenini dinledi fln. Ama bugun gittik yine krewe ama deli gibiydi( oglen uykusunu uyumamiwdi belkide ondan oldu) ordan ora kowturdu butun cocuklar guzelce oturdular, bir deli bizimkiydi sanki. Cok kotu hissediyorum kendimi, bu cocuk neden boyle. Hic uysal degil. Eve gelince uyutmaya caliwtim ama yine direndi, bende uykusuzdum onu cok hirpladim, bagirdim . Kendimi affedemiyorum. Instagramdaki cocuguylq sabirla oynayan, konuwan anneleri gorunce kendimi cok kotu bir anne gibi hiss ediyorum.Bazende duwunuyorumki Acaba benmi kendimi yatiwtiriyorum, aslinda bebegimde bir problemimi var?