fa_sena_y Kızımın 4.ayından beri farkettiğim göz dalmaları oluyor. Şuan 14.aya yaklaştı. 12 aylıkken ateşli havale geçirdi epilepsi riski için o zaman değerlendirildi. 3 kez eeg çekildi hepsi temiz çıktı. Doktora daldığı anın videosunu da gösterdim bu dalma nöbeti değil normal dalma dedi. Ama bazı günler çok sık dalıyor boş boş bakıyor sabit bir yere belki günde 10 defa. Epilepsi değilse diğer bir dalma sebebi de otizm diyor araştırmalarım sonucu. Ama kızımda otizm belirtileri yok. Sadece uzun uzun göz teması kurmaz. Parmakla her şeyi işaret eder. Aile bireylerini hepsini tanır. Komutları anlar her söylediğimi yapar. Taklitleri süper bir kere gösterdiğinizi hemen kapar o da yapar. 12 anlamlı kelimesi var. Ayrıyeten hayvan sesi de yapıyor. Neredeyse 20 hayvan biliyor sorduğumuzda hepsini doğru gösteriyor. Kafam allak bullak. Dün dışarıda arkadaşım farkedip aaa daldı çocuk diyince iyice kafama takmaya başladım. Var mı bir bilgisi olan ya da yaşayan?
Busra2089 fa_sena_y Bence çok evham yapmışsınız.. Yani olabilir bizler bile dalarız çoğu zaman.. Bebek o.. Testleri yapıldıysa temizse niye endişe ediyorsunuz ki.. Boşuna kendinize işkence etmeyin..
Semanurozgan fa_sena_y kızım 22 aylık bızede yenı epılepsı tanısı koyuldu nöbet gecırıyomu sızınkı acaba
dmlagnr fa_sena_y bende çok dalan bir insanım bunda garip bı durum yok daldigiminda farkındayım dalma nöbeti değil yani eminim fitraten böyle ve sana şunu soyleyim bence herkes otistik az veya çok çok olsa emin ol farkederdin
fa_sena_y Busra2089 haklısınız sanırım sağolun ama ister istemez yapıyorum çevremde görmediğim ve insanlar da şaşırdığı için
Anneoldum35 Benim bebegımde cok sık dalar,gelişim acısından bi sıkıntı gormedıgım için bunu hiç kafama takmıyorum ,çok fazls evham çok mutsuz edebılır hemde gereksız çıkar buyuk ıhtımalle,otizm diyerek bizleri fazlaca tetiklediler ,doktor rutinlerinde bi sorun yoksa kafaya takmayın
fa_sena_y Anneoldum35 yok çok şükür geçen hafta gelişim testi de yaptı doktor çok iyi dedi. ama çevremde hiç görmedim yeğenlerim de falan. o yüzden garip geliyor bana. sizin bebeğiniz ne kadarlık?
zynpbtl Anneoldum35 benim bebeğim de dalıyor ve kafama takıyorum bazen tepki veriyor bazen vermiyor sizin bebeğiniz kaç aylık ve sizin tepkinizle dalması geçiyor mu ?
Semanurozgan Heyymoms hıcbır belırtı yoktu yada anlamadık bılemıyorum 3 ay once kafa arkası dustukten kafa tramvası gecırdıkten somra oldu hersey
Semanurozgan Yasemin158 dıslerı kıtlendı ellerını ayaklarını kasma bır yere dalma yuruyen cocuk yuruyemez hale geldı hastanede ıkende bılıncı kapndı
Anneoldum35 fa_sena_y 11aylık ,ufacıkken bile dalardı ,cevremızde gordugumuz bebeklerı çok kısa surelı gozlemlıyorduk eskıden ,ama şimdi 7\24 onlarlayız sonucta bızım gebeklerımız olunca daha faLa gozlemlıyoruz ,içini ferah tut
Nurumm12 fa_sena_y nöroloji doktoru şey demişti daldığında bi elinizi vursanız ses çıkarsanız seslenseniz size bakıyor mu bakmıyorsa ya da sizi duyurmuyor fark etmiyorsa o an epileptik tarzı dalmaymış
fa_sena_y Nurumm12 daldığı zaman bazen bakıyor bazen bakmıyor söyledim ama bunu da hem eeg hem videoya baktı değil dedi ama mesela daldığı zaman sorduğum şeye cevap veriyor gözleri dalık olduğu halde
Deryaaaaaderya Nurumm12 benim bildiğim seslenmekten ziyade çocuğa dokununca falan tepki veremezmiş nöbet geçiren
zynpbtl Deryaaaaaderya evet bende öyle biliyorum . Seslenmeden ziyade dokunma burnuna dokunma saçını çekme gibi uyaran verilmeliymiş