Sevgili anneler baştan söyleyeyim ben TV hiç göstermedim. Bizde hiç izlemeyiz zaten anne baba olarak. Şuan oğlum 19,5 aylık. Tam olarak zamanını bilmiyorum ama bir süredir sadece yemek yerken telefon gösteriyordum. Hızlı hızlı yediriyordum. Çalışan anne baba olarak da bazen hızlıca cikmamiz gerektiği için hızlıca yediriyorduk telefon sayesinde. Zaten telefonu görünce hızlı hızlı yiyor maksimum 5 dakikada kapatıyorduk. Ama bu durumdan hoşnut değildim. Ne yediğini anladı, bilinçsiz yedi, artı hipnotize edilmiş gibi telefona bakması. Hiç hoşnut değildim. İki gün önce birden kesme kararı aldım. Bir de kendi kendine yemesine başlamak istiyordum başladım. Yemek sırasında sabah kahvaltısını o gün yapmadı. Elini cebimize götürdu istediğini alamadı. Normalde gün içinde ver demez. Sadece yemek sırasında yemekle bağdaştırdigu için isteme eyleminde bulunurdu. Ama istikrar gösterdik vermedik. Sonuç olarak öğlen olduğunda aciktiginda kendi kendine yemek yemeye başladı. Kendi kaşık tutarak. Arada tutmak istemediği de oluyor benden vermemi istiyor ama tuttuğunu da gördüm demek ki yapabiliyormus isterse. Ayrıca telefon-yemek ilişiği kesildi tamamen. Aciktiginda istediği kadar yesin modundayim artık. Telefon ekran göstermek isteyen elbette gösterebilir. Ama göstermek istemeyip, zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız bir daha düşünün derim. Bebekler durumlara çok kolay adapte oluyorlar kesinlikle. Rutin dışına çıkınca süreç sancılı oluyor evet. Değişimi kabul etmiyorlar. Ama birkaç gün sabredince istediğiniz oluyor.