Haffuse Yeni seylere karsi oyle teplileri olabiliyor. Kizimda da vardi. Ilk kez temaslarda huylanma reddetme😅 Uzerine cok gitme, karsinda otur, sen oyna, kedi kopek vs yap, o da alisacaktir kisa surede.
Nltka Ay oğlum öyleydi . Dokunmayı geçtim kendi karşısında oynasan kusacak gibi olurdu . Sürekli suyla kumla oynatın hassasiyetinin yenmesi için üstüne gidin. Beraber poğaça kurabiye yapalım diyip elini hamura dokundurun. Zamanla geçiyor 2 buçuk ta falan geçmişti . Sürekli kumla oynattım elini hep hoşlanmadığı şeylere soktum . Traş köpüğüyle oynattım . Eline krem vazelin falan sürdüm çığlık çığlığa ağlardı kirlendi diye . Elini yüzünü hep silerdim biraz ondan oldu gibi geldi bana
Ess92 Nltka parkta sürekli kumla oynuyor aslında. Ama geçmedi 3-4 kere aralıklı çıkardım hamuru hiçbirinde dokunmak istemedi. Sadece kesmeyi falan öğrettim elini tutup ama hamura dokunamadı. Her gün çıkartayım en iyisi
birinsan14 Duyu hassasiyet çok ciddi bir tanı hemen konmaz. Geç konulması geç yürümesi belki hiç emeklememe yaşıtlarının yaptığı bir çok şeyde gecikme veya hiç yapmama gibi. Bence oyun hamuruna dokunmamak böyle bir şey değil. Belki sadece bundan hoşlanmış olabilir. Ellerini sık sık temizliyor musunuz azıcık kirlense bile? Evde yemek yerken elleriyle yemesine izin veriyor musunuz? Sizi bunlar etkilemiş olabilir. Biraz kirlenmek güzeldir şeklinde yaklaşmaya çalışın kirlense de temizlemeyin, biraz ıslak kalsın kirli kalsın. Bu konuda azalması için bol bol fiziksel aktivite önerirller. Size bol bol ev işlerinde yardım etsin ama gerçekten yardım mesela bir poşeti taşısın tabakları masaya tek tek uzatsın, yıkanan çamaşırı tek tek sepete koysun gibi. Çok üstüne düşmeyin istemiyorsa zorlamayın aradan zaman geçsin unutunca tekrar çıkarın veya evde kendiniz yapın un tuz su karışımı gibi veya nişasta su deneyi gibi.
Ess92 birinsan14 eliyle yemesine izin vermiyorum. Vereceğim bundan sonra. 6 ayda emekleyerek oturma odasından yanıma mutfağa gelirdi hep. Yürümesi normal oldu bence 10,5 aylıkken yürüdü. Ama genel anlamda hareketli bir bebek. Oturduğu zamanlar ayakta olduğu zamandan daha az. Masaya tabak koymaz ama makinedeki temiz bulaşıkları hep kızım verir yerleştirmem için. Kendi çamaşırlarını makineye atar. Parkta kumla falan oynar bazen kaydırağa yürüyerek çıkıyor bazen sürünerek çıkıyor. sürünerek çıktığında toprak falan geldiğinde birkaç kere elinden ittirmeye çalıştığını gördüm. Duyusal hassasiyet burda görünce internete şimdi yazdım ve endişelendim açıkçası. Ama belirtilerinde tırnak kestirmek istememe şapka takmak istememe dışında belirti göremedim. Bunun da çok çocukta olduğunu duydum 🙄 aslında öyle temizlik takıntısı olan bir türk kadını değilimdir ama neden böyle oldu ki 🤔
birinsan14 Ess92 maşallah her şeyi de çok güzel. bu çok ciddi bir tanı yani öyle hemen ufacık bir şeyle olmaz. Belki biraz daha dokunacağı şeylere alışırsa geçer. Bu arada sevmek zorunda da değil. Benim öğrencilerimde oyun hamuru sevmeyen çok sık olurdu endişelenmeyin