NaimeYilmaz Çok şükür aylık 300 TL ödeyecek durumum var. Bir çoğumuzun da vardır. Fakat konumuz bu değil. Tarihe geçecek bir şekilde kurmaca bir düzenin içine dahil edildik yeniden. Maçın ortasında kural mı değişirmiş? Neden yalan vaatler verildi? Devletin okullarına çocuklarınızı anaokulu okutmak için ayda 300 TL para ödemek zorundasınız artık. Devlet neden var? Ben vergi ödüyorum. Hatta ben vergimin vergisini de ödüyorum. İçtiğim suya bastığım taşa vergi ödüyorum. Hizmet almak için vergi ödüyorum ve aldığım hizmetin de katkı payını ödüyorum. Ayda 300 TL veremeyecek insanlar tanıyorum. Ne yapacak onlar? Dönem başında tek seferlik kayıt için istenilen parayı verdiler size? Uzunca kırtasiye listesini de güç bela tamamladılar. E, bu neyin ödemesi? Koskoca her işe gelince kudretli olan devletimiz çocuklarımızın okula hazırlığı okuyabilmesi için sabun alamıyor mu? Anlamıyorum, anlamak istemiyorum!
Dolores NaimeYilmaz bütçeyi diyanete verir, sağa sola saçma sapan kurumlara verir, bazılarına 3-5 maaş birden verir, aaa bide itibardan tasarruf olmaz. Ama iş eğitime, okula, okuldaki tamire, sabuna, öğrenciye gelince bütçe yok. Biz öğrendik bunu bu ülkede, teşekkürler Türkiyem
35lavanta NaimeYilmaz Bizde katkı parası 600 belirlendi dediler 🤦🏻♀️ Zaten bugüne kadar söydikleri hangi şey oldu? Sadece olMUŞ gibi yapıyorlar.
Annis-ogul Dolores kesinlikle katılıyorum. Bizim çocuklarımız öğlen yemeğini yemesin okula aç giden çocuklarımız olsun ama sağdan soldan gelen yabancılar icin para yardımı yapılsın.saglik ücretsiz olsun . Kanser hastaları ücretsiz tedavi edilsin ama Türkiye vatandaşları evini arabasını satsin kredi çeksin oyle tedavi olsun sgk da bile. Haram zıkkım olsun her kuruş
zeynep865 Dolores okullara ödenek verilmemesi baştan aşağı saçmalık ama diyanete bütçe verildiğini nereden çıkardınız ? İslama saldırmaya neden bahane arıyorsunuz?
NaimeYilmaz silaa66 Hayır bunu bu şekilde genele yaymanız sadece kaosa sebebiyet verir. Her kurumun her işin bir başı var. Eğer X kurumun başındaki işini görevini hakkıyla yerine getirmiyorsa onun adını zikredersiniz. Sesiniz ancak o zaman duyulur. Her şeyde RTE diyemezsiniz. Sonra buyrun kavga, sonra buyrun kavga etmekten konuşulamayan ve üstü kapanan konular. Lütfen böyle şeylerden vazgeçin, ben şahsen çok rahatsız oluyorum ve konumun siyasete çevrilerek sabote edildiğine inanıyorum.
Deletedmom_79 NaimeYilmaz bedava izin verdiği tek şey tebasının şuursuzca üremesi. Aksini düşünmek güldürücüydü zaten.
ElisaMom_ NaimeYilmaz bir dünya kırtasiye malzemesi istemeleri bitti okullar için şimdi bide paramı istiyorlar,yemin ederim yaşadığım ülkeden nefret ediyorum nefret,sonra neden dış ulkelere göç var,böyle yaparlarsa ülkeden adam beklemesin devlet babaları,şimdi makarnacılar linçlemeye gelirler umrumda bile değilsiniz.
Antiozenti ElisaMom_ Yalniz makarnaci dedigin kisiler sizinle ayni ulkede yasiyor ve ayni yasam tarzlarina sahipsiniz yani sizin cebinizden cikan para onlarinda cebinden cikacak siyasetle suanki tartistigimiz konu apayri seyler karistirmayalım.
DerinTuana NaimeYilmaz Kurumlarda tek bir kişiye baglı ve atamaları da yapan ve bütceyi ayarlayan adı gecen sahıs.Post baslı basına siyasi ve bu ülkede ucu siyasete dokunmayan hiçbir konu yok.
DerinTuana NaimeYilmaz son olarakta eklemek isterim bir yola ne kadar asfalt dokerseniz dökün alt yapıyı saglmlastırmadan bir sonuc elde edemezsiniz.Sorunların yüzeyine bakmak yerine nedenlerini sorgulamak ve sorgulatmak gerekır.Umarım sesinizi duyurursunuz.
silaa66 NaimeYilmaz hiç de bile herşeyin baş sorumlusu o kişi hükümet,devlet bu kişiler biz bugün bu durumdaysak bunların sayesindedir siz burda post acsanız da o 300 ₺ cebten cıkıcak mı cıkıcak devlete verilen o kadar vergi nerde ? Meb kimin elinde hükümetin siyasete çevirmem zaten siyasete dayalı bi konu her kurumda zaten hükümete baglı bizim vatandaşımız bunlara yetişemiyorken göçmenlerin eğtim masrafını karşılıyor bu kişi
35lavanta NaimeYilmaz yemek var evet ama kendi mutfağı var okulun orda oluyor kahvaltı için bide 380tl istendi toplamda katkı parası 980tl oldu yani
Cennetkokulum___ NaimeYilmaz Naime hanım vardır bir bildiği derler şimdi. Olaya geniş açıdan bakmadiklari için hep haklı görülür. Türkiye’deki Suriyeli çocuklar ücretsiz eğitim görüyor her şeyleri karşılanıyor. Giyiminden yemesine kadar her şeyi. Şimdi Türkiye’deki Filistinli öğrencilere bağış yapilacak. Bizim çocukların değeri nerede? Yok… İntihar eden üniversite öğrencileri, Hakettiği dirsek çürüttügu masalarda gozyasiyla zar zor aldıkları mezuniyet belgelerinin sadece adı var. A101 de kasiyerlik,orta reyonluk yapmak hakettikleri şeyler mi? Değil. Soludugumuz havanın bile vergisi alınacak diye korkar oldum.
Antiozenti DerinTuana Şahislardansa bence sistemin eleştrilimesi daha akıllıca cunkü sahislar degisir bugun o yarin x biri onemli olan sistemin degismesi.
NaimeYilmaz DerinTuana Bu yüzden de hiçbir şey çözülemiyor zaten. Sandığa gidildi sonuç açıklandı ve konu beğenelim ya da beğenmeyelim kapandı. Şimdi doğru olmadığını düşündüğümüz kararları değil de Ülkenin oy vererek seçtiğini mi konuşalım? Sizi de anlıyorum fakat bu tür konularda neticeler bu yüzden değişmiyor. Bir şeylerin konuşulmasına izin verilmesi gerekiyor.
Laden NaimeYilmaz iki gün önce bizim okulda da başladı. Kasım ayını bile istiyorlar hemen. Kayıt ettirirken bağış şartı koştular ve 500 lira istediler verdim. Meğer birçok veli bunu vermemiş. Okul açılınca öğretmene verenlerin ücretleri dün iade edildi. 4 veli 500 lira vererek yazdırmışız. Müdürün yanına çıktık bizim verdiğimiz kayıt ücreti ne olacak diye. O bağış diyor. Okul açılınca verenlerinki iade ediliyorsa bizimkinide etmek zorundasınız milyoner miyim ben dedim. Çıkarıp bana 500 lirayı verin demiyorum o zaman 100 lira daha veririm 2 ayın aidatı sayarsınız dedim. Güç bela ikna oldu müdür. Hem diğerlerine şart koşmamışlar hemde verenlerinkini geri veriyorlar. O zaman bizden de almasaydınız ben niye havaya atayım paramı? Onlarınki para da benimki peçete mi yani? Geberdim sinirimden dün gerçekten. Tüm çocuklar okula alıştı ve birden aidat çıktı. Yemek yok bir şey yok. Islak mendilinden tuvalete kağıdına kadar aldık verdik ben anlayamıyorum gerçekten
NaimeYilmaz Laden Ben de 1.000 TL ödedim. Ya fazlasını da öderiz gerektiğinde devletin eğitime ayırdığı bütçe ortada. Keşke buna da mecbur kalınmasa. Ama zorunlu kılınması beni çok öfkelendirdi. Ödeyemeyenler ne olacak şimdi. Kaç kişi okuldan alıcam yazmış çocuğumu.
DerinTuana Antiozenti Sistem degimedigi için ben bu sistemı kuranlara serzenıste bulunmakta son derece haklı goruyorum kendımı.Bastan asagı bir çürümüşlük var ve bunu elestiriyorum.
DerinTuana NaimeYilmaz Bunun burada konusulması da bir sey fayda etmeyecek.Kimse dönüp pardon demeyecek.Siz haklı elestrinizi yapın ama siyasi tartısmadan baska bir ise yarar mı sanmam…
Antiozenti DerinTuana Evet bozuk bir egitim sistemi,bozuk bir zeminin getirsi malesef bu isin en kökten halledilmesi gerekir.
35lavanta DerinTuana Zaten nerden tutsan elinde kalıyor.. Ne eğitim sistemi doğru ne verdikleir yemek listeleri doğru ne okula verilen personel sayısı doğru bu konularda ciddi anlamda çok çok gerideyiz