Hareketvakti Arkadaşlar merhaba öncelikle☺️ kızım 9 buçuk aylık ama ek gıda işleri hiç iyi gitmiyor. Pirinç bulgur tarzı şeyleri yemeyip tükürüyor su içmiyor her konuda çok inatçı. Sadece muhallebi ve pütürsüz çorbaları yiyor napacağımı şaşırdım önerilerinize ihtiyacım var 😢
Nereleregidem Hareketvakti Nasil oluyor bilmiyorum ama bu davranışları bir yaşından sonra daha düzeliyor. Pütürlüleri vermekten vazgeçmeyin. Benimki de öyleydi sonra kendi kaşıkla yemeye başladı özel bir şey yapmadım
beyzzsenturkk_ Hareketvakti dişsiz de çiğneyebilir. mama muhallebi tarzı seyleri kesin bir müddet sabredin pütürlü verin alışsın keşke hep çatalla ezseydiniz yani her bebek farklıdır ama kızım 10 aylık hep eline bişeyler vererek çatalla ezerek ilerledim şu an köfte bulgur pirinç arpa şehriye tavuk but bunları yiyebilecek kıvamda eğer bahsettiğiniz şey belli bi dönem olup kayboluyosa diş de yapabilir ama onun dışında muhakkak alışması lazım sizi de kendini de çok zorlar bu durum
esractl Hareketvakti bizde aynı aslında çorbanın içinde pirinç tel şehriye yiyor ama yumurta yediremiyorum diliyle çıkarıyor muzu yemiyor ısırıp geri çıkarıyo ezerek mama yapıp içine atarsam öyle yiyor anca 🙄
Hareketvakti Nereleregidem ya instagramda bakıyorum herkesin çocuğu köfte falan yiyor artık üzülmeye başladım 😢
Hareketvakti beyzzsenturkk_ evet başta korktum zaten alerjisi vardı çok bir şey yiyemiyordu o da sebep oldu açıkcası alerji bitti şükür ama bu seferde yemek yemeye alışamadı nasıl düzelecek bilmiyorum şuan korkuyorum baya
Hareketvakti esractl bizim pirinci bile çıkartıyor çorbanın içindeki 😔 kıymalı bir şey yağınca kıymaları tükürüyor sadece muhallebi ve püre yiyor 🥺
Nereleregidem Hareketvakti yok ya. 9 aylıkken benimki de hiçbir şey yemiyordu. Kilo almıyordu. Ben bebeğimi takip ettim biraz. Mesela sürekli ye ye diyip önüne meyve koyarsam öğün atliyor. Asla yemiyor. Öğünlerin veriyorum ara öğün yapmıyorum eğer öğünde çok yememisse meyveyle destekliyorum. İki öğün arası 4 saat asla bir şey yedirmiyorum tikamasin diye. Yemek yerken de etraf batacak kaygisinda olmadım. Sonuç olarak 18 aylık oldu kendi yemek yiyor ve kilo alımı arttı 🙏 Sizinki de yiyecek bence endiselenmeyin
Hareketvakti Girl_baby turşu veriyorum eline o sert olduğu için dişleyip bölüyor ekmek bazen yiyor ama diğer şeyleri yutmuyor anlamadım bir türlü bu reddedişini
Hareketvakti Nereleregidem bugün pankek yaptım mıncıklayıp attı artık ne yapacağımı pişireceğimi de şaşırdım şunu yap yer belki dediğiniz bir şey var mı çünkü muhallebi dışında bir şey yemiyor 🥲
Nereleregidem Hareketvakti ben de her şeyin pankekini yapıyordum. Ispanak pırasa bunları köfte haline getiriyordum bir iki tane yiyorsa digerlerin minciklayip atıyordu. Bir de bebek bu baharatsiz yapayım diye başlamıştım. Ama normal kendime yapar gibi baharat sarımsak tuz koydugumda yemesi artmıştı. Belki sizinki de olumlu tepki gösterir baharata koymuyorsaniz eğer
Hareketvakti Nereleregidem bende hafiften tuz falan atsam mı diyordum deneyeyim bari çünkü yeme alışkanlığı kazanamayacak diye korkuyorum artık