Metehann12 Kizlar çocuğu 2.5 3 yaş arasında olup da bizler gibi konuşan var mı oğlumda yeni yeni açıldı tamamen anlaşılıyo bazı söyledikleri ama bizler gibi uzun cümleler kuramiyo normal mi yoksa endiselenmeli miyim bilmiyorum
cennetkokulununannesi Metehann12 benim çocuğum genelde 3 kelimeli cümle kuruyor arada da beş kelimeli cümle kuruyor derdini anlatiyorsa bence takılmayın zamanla daha iyi olacaktır
Melo4 Metehann12 konunun uzmanı değilim fakat derdini anlatabiliyorsa bence normal. Birden açılıyorlar kısmına inanıyorum bi başlayınca ne ara bu kadar hızlı ilerledi şaşıyorsunuz. 2 yaşını biraz geçerken başlamıştı kızımda şimdi 2.5 yaşında “Neden” sarmalına geldik😂 her cümlemizin karşılığı Neden sorusu😂
Pol34 Metehann12 benimki de öyle. Tekil olarak aklınıza gelen her şeyi söyler cümleye dökünce iş karışıyor bazen anlaşılmıyor ne dediği. Mesela benimki şarkı falan da söyler ama her konuştuğu büyük insan gibi değil. Kendi dilince kelimeleri var doğrusunu söylesek de inatla öyle söyler.
EndlessLove_ Metehann12 benim kızım 2.5 yaşında "anne babamla beni neden seviyorsun? Benim yuvam neresi ? gibi gibi sorular soruyor. Buna yeni yeni alışıyorum aslında ama beni baya zorluyor ya davranışları soruları.. ama hiç bir çocukla kıyaslamayın bence açılmaya başlamış zaten yakında bomba sorulara hazır olun 🤩
Prens3456 Bizimkinde henüz bir açılma yok sizin nasıl açıldı artık kafayı yedim taka taka gitmediğimiz yar kalmadı konuşacak bekleyin diyorlar
Metehann12 Prens3456 ya aslında özellikle 2 yasa girince kelimeler arttı 2.5 olunca cümleler kurmaya kurduğu da anlaşılmaya başladı
Minikkusuumm Prens3456 dil terapistine gidiyoruz tavsiye ederim bekleyin yaşıtlarının gerisinde kalıyor çocuklar
Metehann12 Melo4 bizimkinde de anne bu ne sorusundan gına geldi bence de normal oğlumun halleri tamam erkenden konuşan baya baya konuşan çocuklar var mesela eser yenenlerin küçük oğluyla yaşıt benim oğlan o çocuk baya güzel anlaşiyo etrafindakilerle
Melo4 Prens3456 bıdır bıdır konuşmalar anlaşılmasa da iletişim kurmaya çalışması kendi dilinde de olsa bunlar hep iletişim işaretleridir. Kızım bu şekilde kendi kendine bir şeyler anlatırdı ama biz anlamazdık karşılık olarak mutlaka dinler anlamaya çalıştığımızı belli eder cevaplar verirdik. Cümle kurmuyorsa kelime söylüyorsa mutlaka onu basit cümleyle tamamlardık. Öyle öyle birden cümleler çıktı sonra akışa geçti. Birden açılıyorlar demem o
Metehann12 Pol34 ya ne bilim arkadaşım tutturdu benim oğlumla oturur sohbet ederdik öyle güzel konuşurdu ki seninki sanki geç kaldı diye
cokkasmabeabi Metehann12 her çocuğun gelişimi farklı. Kızım 4 yaşında açıldı. Oğlum 3 yaşında sorulara cevap verir, derdini anlatır ama bişey anlatacaksa hebele hübele modunda. O da zamanla oturacak diye bekliyorum. Kızımın dili kresle çözülmüştü muhtemelen oğlanda aynı olacak.
Pol34 Metehann12 her çocuk aynı değil öyle kıyas yapanları hiç dinlemeyin. Moral bozmaktan başka bi bok yapmazlar. Bi arkadaşım dedi ki emzirmeyi kestim çok pişmanım çok hırçınlaştı daha beter oldu saldırmaya başladı onun verdiği korkuyla 30 ay emzirdim. Sabaha kadar 10 kere kalkardı emzirmeyi kesmeye bi anda karar verdim 3 gün sürdü zorluğu. Başkalarının dediğiyle kendi kendimi boşa strese sokmuşum. Hiç takılmayın çocuğunuz hissediyor hep
Metehann12 cokkasmabeabi kreş olsaydı olduğum yerde hemen vercektim evde çok sıkılıyo çünkü elimden geldiğince oturup onunla ilgilenip oynuyorum ama ister istemez yetemiyorum ona
Metehann12 EndlessLove_ hiç susmuyo ki minik serçeler gibi sürekli bidir bidir birşeyler söyleyip duruyo 😂