Annekizz emzik olayi inşallah aklına gelmez ve zamanla unutur. Çişi tam olarak 2,5 yaşına 2 hafta kala kaçırmadan söylemeye başladı. Ben daha 2 yaşına 2 ay kala sabahları bezi kuru oluyor diye bide kakasını söylüyor diye bezi cikartmistim 12 gün boyunca uyurken ve dışarı çıkarken bez takiyordum. Uyanıkken yarım saatte bir çiş geldi mi diye sorup tuvalete goturuyordum bazen inat ediyordu, yok deyip gitmiyordu altına kaciriyordu bazen tuvalete yapıyordu. Yaris seklinde kim once yapacak diyorduk o zaman yapmak icin kosuyordu.Kakasını söylüyordu ama çişi kaciriyordu yapınca çiş diyordu uyurken altına alez kullanıyordum. Oturduğu yere minder koyuyordum, alıştırma külodu almıştım az da olsa emiyordu. Eğitime başladıktan 5 ay sonra az da olsa çişini de söylemeye başladı tabii 1 saatte bir sürekli benim takibimle söylüyordu. Egitime Aralık 2022 de başlamıştım, Temmuz 2023 te tam kendi söyledi. 2,5-3 yas dönüm noktası diyorlar biz de 2,5 yas etkili oldu. Cocukta bitiyor biraz iş bazen 1 haftada öğreniyorlar bazen de aylari alıyor. Eninde sonunda öğreniyorlar. Bir tanıdığımızın çocuğu 3,5 yaşında anca öğrenmişti ama 2 hafta içinde öğrenmiş. Öncesinde olmaması O çocuğun konuşma problemi vardı ve hiperaktif bir çocuktu ondan algılama olayı biraz zor olmuştu. Küçük çocuğunuz olduğu için desteğe ihtiyacınız olur tuvalet konusunda çünkü takip isteyen bir olay inşallah emzigi unutmasiyla çiş olayı da bir an önce hallolur . İyi düşünün iyi olsun, hiç kendinizi üzmeyin niye ogrenmedi diye her çocuk bir değil. Zamanı gelince o da söyleyip yapacak. Kendine iyi bak güzel anne.