melisaugtr Tadımları yaptıktan sonra nasıl menüler çıkarttınız, neler verdiniz? Oğlum 5.5 aylık, 3 gün kuralına uygun sebze ve meyveleri verdim sorun çıkmadı. Tavsiyelere ihtiyacım var güzel anneler💐
melisaugtr symbykn doktorumuz çorbalara 7-8 ayda geçicez dedi anlamadım neden öyle dediğini. Ben de çorbalara geçiş yapmak istiyorum artık 🤷🏼♀️
AnneAzize Merhaba iyi akşamlar 😇 ben de 5 aylıkken başlamıştım tadimlara yoğurda yumurta ya 3 gün kuraluyla bir ay takip ettim herşeyi sonra biz ne yiyorsak ona da onu yedirdim tek fark tuzsuz yemekler yaptım biz sonradan ekledik yani yoğurtla pekmezi karıştır içine sarışını karıştır vs tarifleri doktorum uyardı senin nasıl damak tadın varsa herşey i ayrı yemeyi seviyorsak çocuğunu da öyle besle demişti bulamaç gibi karma karışık şeyler yedirme demişti yani kahvaltı da krep yumurta börek mücver vs veriyorum aksam yemekte de bizim yemeklerimizden yiyor azıcık ta iştahlı ne koysan yiyor 😇
melisaugtr AnneAzize iyi akşamlar 🙏🏻 benim düşüncem de bu yönde fakat doktorumuz çorbalara bile 7-8 aydan sonra başlayacağız demişti anlam veremedim sadece haşlanmış sebze ve meyve püresi gibi verdim ben şuana kadar
Busragnr0 AnneAzize bende yenı basladım ek gıdaya patates verdım 3 gün boyunca bugun havuc verdım daha sonra ne verebilirim bırde emzırııyorum gecelerıde doymadıgı için azıcık mamaya basladım bunun duzenı nasıl olmalı acaba günde kaç defa ek besın verıcem hangı aralıkta verıcem hiçbisey blmıyorum 😕
feyza03 melisaugtr ilk zamanlar az az yiyebiliyorlar, püreler çorbalara göre daha yoğun ve besleyici olduğu için öyle yapılıyor diye biliyorum. Ben de ilk aylar hiç çorba vermedim zaten blw ile başladık. 8. aydan sonra küçük bardağa koydum öyle içmeye başlamıştı.
AdaMerveMrv Busragnr0 kabak havuc balkabagi brokoli karnabahar.. bunlari ezip verebilirsiniz daha sonra karistirarak verebilirsiniz. Ben gunde iki ogun ek gida veriyorum kahvalti ve aksam yemegi olarak ama ek gidadan 1 saat once veya sonra emziriyorum hem sutum bitmesin hem kolay sindirsin diye.
melisaugtr Busragnr0 yoğurt kabak havuç patates balkabağı verdim bu zamana kadar, meyve olarakta muz, elma, şeftali ve armut. Ben şuan öğleden sonra sebze akşamda meyve veriyorum doktorumuzun önerisiyle. Şimdi avokado ve brokoli vermeyi düşünüyorum