Bebeğim şuan 10 aylık, bende ilk kez bu durumu yaşadığımda çok korkmuştum günde iki kez kaka yapan bebek 10 gündür hiç kaka yapmadı, kabız olduğunu sandım ama doktor normal olduğunu söyledi. Hatta normal dedikten sonra ben yine gün saymaya devam ettim ve 10 gün olumca yine doktora gitti ince şeffaf bir boruyla bebeğimin kaka yaptığı yere baktı çok fazla ittirdim ama boruda bişi yok bebeğinin kakası yok dedi doktor. Ama o akşam kaka yaptı bebeğim. Daha sonra farklı bir doktora gittim o da normal dedi ama çok sıkıntı olursa bi masaj göstereceğim onu yap her alt değiştirmede dedi. Çok şükür ondan sonra artık takılmadım. 8-10 gün de bir yapıyordu yine bebeğim ama keyfi yerindeydi çok huysuzlanırsa alt değiştirmelerde iki üç gün masaj yapıyordum sonra kendi çıkarıyordu.
Masaj şu şekilde, serçe parmağıma biraz vazelin sürüyordum ve çok bastırmadan bebeğimin kaka yaptığı yere aşağıdan yukarıya kaydırıyordum. Kesinlikle içine bir şey sokmanızı tavsiye etmiyorum, aslında o bölgenin bu şekillerde zeytinyağı pamuk vs uyarılması çok doğru birşey değil bunu bir çok sağlıkçı arkadaşım söyledi. Ben sadece bu masajı yaptım bir süre daha sonra fazla düşünmemeye başladım bebeğim iyi görünüyordu çünkü. Sizi anlıyorum ilk defa süre bu kadar uzayınca panik oluyorsunuz ama doktora da gitmişsiniz normal demişler bu yüzden stres yapmayın. armilella