Ariaa Merhabalar, bugün tesadüfen yapılan ultrasonda 2 aylık bebeğimin böbreğinde taş olduğunu öğrendik. Nefroloğa randevu aldık ama çok endişeliyim. Üzüntüden sütüm etkilenecek diye de korkuyorum. Benzer durumu yaşayanlar neler yaşadı süreçle ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.
EzgiFatihKerem Ariaa müdahale edilmiyor takip ediliyor diye biliyorum bizim safra taşı vardı 8 aya kadar geçmedi bi ilaç kıullandırdı doktorumuz taş eridi çok şükür bu ilaç sanırım böbrek taşında da kullanılıyor ama bi süre takip edilir endişelenmeyin
masallina0 Bizimde doğduktan 1 ay sonra böbrek taşı var dendi korkma benim kızım 6 aylık neredeyse kontrole gidiyoruz ara sıra doktorumuz böyle devam ederse ufak bir operasyonla hallederiz dedi korkulacak bir şey yok dedi yani zamanla geçiyormuş çoğu zaman �drarla falan atıyormuş bebekler ki sen emziriyorsun ben emzirmiyordum anne sütü çoğu zaman çabuk düşürüyormuş yani siz idrarına falan sık sık bakar olun çok kötü koku olursa ne bileyim rengi çok kötü olursa bebeğinizin saatlerce huzursuz olduğu olursa götürün böbrek taşı var diyin bakarlar ama olmuyor yani korkmayın
Ariaa masallina0 merhaba çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kaç mm sizin taşınız? Bizim 3,5 sol böbrekte var. Huzursuz bi bebek ama kilo alımı uykusu va iyi. Ultrasonda aşırı gazı da çıktı doktor huzursuzluğu buna bağladı. Acaba acı çekiyprlar mı? :( neden olduğu yönünde testler yapılıyor mu acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın ama anksiyetem arttı :(
Ariaa masallina0 EzgiFatihKerem Peki büyümemesi için bir önerileri oldu mu? Anne sütü alıyor ama buna rağmen 3.5 mm daha 2 aylık bebeğim. Bazı tartışmalarda su verilebilir diyor.
masallina0 EzgiFatihKerem evet aynı şekilde ben de bunu söylüyorum takip ediliyor doktorumuz bize 1 yaşına kadar takip edileceğini söyledi şu an ayda bir kontrole gidiyoruz çoğalmadı ya da büyümedi vallahi bana tedavisinin nasıl olduğunu söylemediler ufak bir şey hallediliyor dediler ilaç mıdır başka bir şey mi bilmiyorum aslına bakarsan buna endişelenecek telaş edecek zamanımız olmadı çünkü beyninde kanama kalbinde delik kalbinde büyüme falan filan ilk bunlara koşturduk nasılsa takibini yaparız diye düşündük 2 aylıkta gidip baktırıyoruz takip etmek lazım yakından
masallina0 Ariaa aslında bizim de bunun kadardı büyüme olmadı ama biz mama tükettiği için doktor su vermem gerektiğini söyledi mama arkasına 5 CC su veriyoruz telaş etmeyin dediğim gibi kontrol edilir o çok çabuk hallediliyor