damlasuu Merhaba sevgili annelerim, ek gıdaya ne Zaman tam olarak geçiş yaptınız? Öncesinde bi ufaktan tattırma yaptınız mı ? Bir de ek gıdaya geçişte ilk önce yedirdiğiniz şey nedir ?
Beratim17 damlasuu merhaba, 5,5 aylıkken başladım önceden de tattiriyodum bakıyordu çünkü biz yemek yerken. İlk olarak yogurt mayalayip yoğurtla başladım. Şimdi 7 aylik oldu hersey yiyo
cimcime1018 damlasuu 5 aylıktan itibaren ara ara tadım yaptirdim hepsinden. Şimdi de biz ne yersek onu veriyorum baharatsiz acısız ona uygun şekilde. 6 ayligiz
emilia damlasuu 6 aylığı geçmişti biraz başlamıştım. Geç kaldığımdan mı bilmiyorum çok iştahsız, anne sütünden başka hiçbir şey yemiyor.
damlasuu Beratim17 maşallah 🧿 valla oğluşum da öyle gözü sofrada bende ufaktan başladım 4 buçuk aylıkken şimdi 5 aylık oldu, benim de aklıma ilk önce yoğurt geldi sanırım bende ondan başlarım
damlasuu cimcime1018 maşallah bende 4 buçuk aylıkken çok küçük denedim çünkü gözü sürekli sofradaydı şimdi 5 aylık
damlasuu emilia ondan olabilir belki keşke daha önceden ufak ufak başlasaydınız tattırmaya ama sıkmayın canınızı siz yine de deneyin olmadı bi doktor yardımı alın
cimcime1018 damlasuu Maşallah 🤩 Bu arada sorunuza cevap vermemişim. Önce yoğurttan başladım ben. Sonra patates, havuç, elma, armut şeklinde gittim
eymenin_annesi34 damlasuu 5 aylığız yenş başladım yoğurt verdim havuç tattırdım ama havuç rahatsız etti o yüzden bugün patates vereceğim sevmediği rahatsız ettiği şeyleri çorba vs olarak vermeyi düşünüyorm açıkçası
Asyabuse eymenin_annesi34 havuç kabızlık yapabiliyormuş zeytinyağ koydunuz mu bi de anne sütü veya mama ile biraz kıvamını sulandırabilirsin demişti doktorum
noluyasanagenemiros Asyabuse havuç a ben zeytinyağı koydum ama ishal oldu 3. Gün Tadıma vermedim şimdi yeniden havuç denicek miyim acaba 3 gün yoksa kabak veya patatese geçeyim mi ?
eymenin_annesi34 Asyabuse zeytinyağı evet koydum ama ondan sonra çocuk gece ne uyudu ne rahat etti huzursuzluk sanki bir yeri ağrıyor gibi ağladı çocuğum 😒
Asyabuse Her şeyi tek tek tattırıyorum şu an 9 ayı geçtik hala yeni bişey vericeğim zaman 3 gün tadım yapıyorum öğünün yanında. 6 aylıktı başladığımda yoğurt tadımından sonra her gün yarım kavanoz yoğurt ve yanına tadım olarak gitmiştim
beyzacmvrc damlasuu 5 ay 10 günlük falandı İll balkabağı vardı onu vermiştim sonra havuç patates kabak yoğurt elma muz yedi Bazılarında 2 gün bazılarında 3 gün kuralını uyguladim ben
sekerparem_ damlasuu Yarın 5 aylık olacak 3-4 gündür tattırıyorum kabak buharda pişirip tattırdım bugün havuç pişirdim
Asyabuse eymenin_annesi34 ahh kıyamam yaa ek gıda böyle oluyor bende karnabahar verdiğimde gazdan mahvolmuştuk iki suda haşlamama rağmen
sekerparem_ eymenin_annesi34 ben 2 gün kabağı denedim ilk gün kaşığın ucuyla 2-3 kez verdim kusmadan öğürmeden yedi 2ci gün kaşın ucuyla verir vermez öğürdü. Ben böyle devam etmem zaten alerji olduğu zaman kan alarak neye olduğunu bilebilirler. Bi akrabamızin kızının bir çok şeye alerjisi var kandan söylediler neler yememesi gerektiğini yurt dışında öyle ama türkiye de nasıl bilmiyorum orda bu şekilde tek tek verinde demezler Ben Fransa’da doğdum büyüdüm 5 tane yeğenim var hiçbirinde öyle birşey demediler karışımlarla başladılar bende o şekil ilerlemeyi düşünüyorum
eymenin_annesi34 sekerparem_ insanda 3 gün duramıyor ya annemde diyor bizim zamanımızda böyle değil di anlamadım şimdikilerş diyor şimdiki şeyler bir değişik bende tatlı patatesi dün verdim bugün verdim yarında kabak düşünüyorum ama bakalım 2 gün şeklinde ilerliyorum bakalım
Asyabuse damlasuu evet yani mesela diyelim fasulye deniceksem eğer miktarlarını arttırarak 3 gün veriyorum