Asafum Kızlar 16 aylık bebeklerinizne durumda konuşma konusunda bizimkinde hala anlaşılır pek bir kelime duyamıyoruz net olarak anne baba mama sadece bu tarz basit kelimeler soyluye biliyo dün hastaneye gitmiştik bi tane çocuk benimki den küçük şakır şakır bütün kelimeleri soyluyo bizimki acıkınca bile mutfağa götürüp mama diyo bilemedim bi doktora mı göstersem yoksa daha erkenmi çok kafama takkldi
sMyL Asafum kızım 15,5 aylık o da öyle. Belli başlı kelimeleri söylüyor sadece . Aslında kendince çok konuşuyor da anlaşılmıyor sinirlenip saydırıyor bazen artık ne söylüyorsa 😊😊
Gzdnr17 Asafum 14 aylık ikizlerim var baya fazla kelimeleri var Basit cümleler kuruyorlar Anne gel Baba gel Teyze nerde Hayır bitti İsimlerini söylerler bizim isimlerimiz teyze hala dayı onların isimleri git dur bekle sev çiçek araba top evet hayır yemek su aklıma gelmeyen bi çok kelimeleri var kedi köpek kuş mutfak yatak gibi gibi Doğduklarında beri kitap okuyorum her güm dışarı çıkıyorum sıfır ekran Hayta dinledikleri müziklere kadar seçerek dinletiyorum 🧿🧿🙏🏾
xlesalgac Asafum Cici, anne, ver, mama, hala, baba, dede, tedi(kedi) , gitti , cik cik 16 aylık kızımda şuan için böyle 🤗 konuşmadığın da bi şeylerden hoşlanmayınca, değiştirmek isteyince ehe ehe yapıp tepki veriyor 😑
Asafum sMyL sMyL aslında bizimkide kendi kendine konuşuyor anlaşılır bir şekilde konuştuğu kelime az geliyor bana
Asafum Gzdnr17 bizde dogdundan beri iletişim halindeyiz parklara dışarı hergun götürdüm konuştum oyun oynadım ama konuşmuyoruz belli kelimeler
Mom_122 Benimki de 16 aylik. Sadece Baba, mama, dede, bay bay bunlari söylüyor bir de bazı hayvan seslerini taklit ediyor hav hav, cik cik, miyav gibi
sMyL Cicekbahces şuan 17 ay 9 günlük anne bazen der baba dede geldim abi açık mama meme al bu kadar sadece bazen söyletmeye çalıştığımda hala amca dayı tek seferlik söyler tam benzetemese de ama bunların devamlılığı yok . Doktora götürmedim çünkü yalnız bir bebek depremden sonra şehir değiştirdik kimse yok akşama kadar ikimiz sadece anlayışı yönergeleri uygulaması normal o yüzden çok sorun etmiyorum
Cicekbahces sMyL bizimde öyle aslında bir kere söylettirdik diyelim birdaha söylemiyor ama bizim kelime sayımız daha az. ısrarla anne dedirtmeye çalışıyorum baba dedirtince diyor mesela ama anne dedirtmeye çalışınca inatla demiyor. bende 6 ay sonra rutin kontrolümüz var o zamana kadar bekliycem cabalıycam inşallah bizimkide tek çocuk ve yalnız akraba komşu çocuk vs yok etrafımızda sadece ikimiziz bununda ekstradan etkisi vardır bencede