ilkaay0 Kızlar oğlum 6,5 aylık blw yönetimiyle beslemek istiyorum aranızda yapan var mı? Neler verebilirim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Benimdunyamm ilkaay0 ben veriyordum şuan fa herşeyi yiyor maşallah meyveleri buharda pişiriyorsun sebzeleri falan köfteyi falan fa parçalamıyordum yiyordu
glrrak ilkaay0 Başta buharda pişiridim pütürlü şeyler verdim ve asla blendırdan geçirmedim baktım yemiyor bizim yediklerimizi yemek istiyor bizim yemekleri ona uygun yaptım acısız az tuzlu yada ona çıkardım sonra tuz acı ekledim her şeyi önüne tabağa koydum ve o şekilde yemeye alıştı 14 aylık şuan çatal kullanabiliyor zamanla oluyor her şey
Bibebek_ ilkaay0 sebzeleri tutabileceği şekilde verebilirsiniz fırında yağsız patates olur, havuç brokoli haşlarsınız onu verirsiniz, böyle böyle gelişir.
ilkaay0 cedtnc bebeğin aileni fertleriyle birlikte, herhangi bir aracı olmaksızın, kendi elleriyle besinleri alması ve kendi çabasıyla beslenmesini ifade eden bir beslenme yöntemidir.
Benimdunyamm sevvgi kendi çıkarabiliyor karsısında böyle durumlarda Öksürün aynısını yapıyor kendisi iyice ugrasssın siz hemen mudahele etmeyin
Bibebek_ sevvgi boğazda kalma durumunda öğürür, yutamayacağı şeyi ağzından atar velevki yuttu o zaman da hemen heimlich manevrası uygularsınız. Bebeği bacak arası kolunuzun üzerine başı aşağı gelecek şekilde yatırıp sırtına avuç içinizle kaydırır gibi vurursanız manevrayı uygulamış olursunuz. Bi kaç kez sırtına vurduğunda bebeği kaldırarak çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Bide böyle besinleri siz yanındayken verirseniz çok iyi olur. Bebeğim o aylarda bebek bisküvisi yerken boğazına kaçırmıştı birkaç kez böyle attı boğazındakini
Bibebek_ ilkaay0 yumurta sarısı, muzu kefirle açarak verebilirsiniz, pankek yapabilirsiniz, tavuk suyuna çorba, yoğurt çorbası yapabilirsiniz, elma yada armut rendeleyip içine peynir atıp yedirebilirsiniz
glrrak ilkaay0 Mesela yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı bebek irmiğini az bi suda pişirin irmiğin içine 1 yumurta sarısı 2 adet bebek bisküvisi avokado ezip koyun birraz peynir kendisine ait olandan 1 tane De ceviz ve ben hurma özü falan kullanıyorum 1.5 çay kaşığı da pekmez, hurma özü hangisi varsa. Tabiki evde olan malzemeleri koyun kendiniz çeşitlendirebilirsiniz meyve vs olarak.
Benimdunyamm ilkaay0 pankek yapın muz koyun tabağına ince uzun kesin avakado kesin ince uzun bunlar yumuşak zaten yer
Benimdunyamm ilkaay0 peynir uzun uzun kesin verin yumuşak güzel peyniriniz varsa yoksa eğer pınarın labnesini yedi rebilirsiniz demişti bize doktor