Burada görüyorum maşallah küçük bebekler bile bir çok kelime çıkarabiliyor cümle kurabiliyor. Biz 20 aya gireceğiz. O kadar ilgilenirim ki aile olarak anlatamam. Basit dil girdileri, abartılı yüz ve mimik ifadeleri ile oyunlar oynarız. Baba da en az benim kadar ilgilenir. Öğrenme kulemiz var günlük yaşama onu dahil ettiririm, bezlerini çöpe onun atmasını, kullanmasi gerektiği ilaçları vitaminleri kendi getirmesini isterim o da yapar, birlikte sil süpür temizlik yapariz. Saklambaç oynarız. Bol konuşuruz.Öğretmenim bilinçliyim bu konuda. TV hiç olmadı. Telefon son birkaç ay sadece yemeklerde 5 dakika. Toplasak günde 10-15 dakika etmez. Sadece “ annn” diye bana bilinçli olarak. Diğerleri babildama şeklinde ve anlamsız. Algıları çok iyi. Vitamin eksikliği yok. Yemesi güzel her yemekten yer. Bekle bekle düzelmiyor. Hiç mi kelime çıkaramaz yani. Hayvan taklidi yapmaz. Yakın zamanda üflemeyi öğrettim. Dil gelişimine katkısı oradan olsun diye. Hemen kapar her şeyi. Taklit vs iyi. Komut alır. İşaret eder. Göz teması ve ortak dikkat çok iyi. Ama ses çıkmiyor bir türlü. İnanın dün ümitsizliğe düştüm. Oyun oynarken bile isteksiz kaldım ilk defa. Ne yapsam da boş dedim çünkü. Biliyorum belki de zamani değil, her bebek farklı gelişim gösterir bunun da farkındayım ama ortalama bir bebeğin ifade edici diline sahip değil bu ortada. Dil konuşma terapistleri de 2-2,5 yaş da direkt çocukla çalışıyoruz, şu an sadece aile danışmanlığı verebiliriz diyorlar. Bizim iletişimimizdeki yanlış noktalari söylemek adına. Artık buna karar verdik aile danışmanlığı alacağız. Almis olan var mı acaba?