Colakmuge Bugün doktor kontrolüne gittik 5 aylık bebeğim için doktorumuz yavaş yavaş tadımlara geçebilirsiniz dedi.Bebeğim sadece mama ile besleniyor bu arada.Bir liste yazdı elma püresi sebze çorbası ve kaşık maması diye.Aklım biraz karıştı 6.ayda başlarım diyordum..Bir de elma ile başlamak ilerde beslenme reddi olur diyorlar meyve ile başlanınca…ne yapacağımı şaşırdım siz de durumlar nasıl
anonim351 Colakmuge bizimse doktorumuz önerdi. 5 ay 15 günlükken başlayalım deriz ama sebzeyle havuç ve kabak bir çay kaşığı zeytinyağı ekle kabız olmasın diye dedi
Deletedmom_112 Colakmuge ben kızım mama ile besleniyordu, doktor 5 ay 1 günlük olunca başlayabilirsin demişti 5,5 aylıkken başladım yoğurt, sebze, meyve şeklinde gitmiştim. İlk olarak kabak, patates, havuç, avakado, balkabağı bunlar ile başlayabilirsin.
Derya0655 Colakmuge ben ilk olarak yoğurt ile başladım. 3 gün kuralı ile devam ettim. Sonrasında sebzelere geçtim. Kabak patates havuç vs diye yine 3 gün olarak. Sebzeler bitince meyvelere geçtim. Cam rende ile rendeleyip tadım yaptırdım. Aynı şekilde 3 gün olarak. Verdiğim her sebzeyi çatal ile ezip hafif pütürlü şekilde verdim. Püre olarak verme demişti doktorum. Oğlum 6 ay 24 günlük şu an alerjisi olmayan ürünler ile karıştırıp menü hazırlıyorum. Bende 5 aylıkkken tadım olarak başladım. Bu aşamada istemem yutmama olabilir. Sonra sonra alışıyorlar. Zorlamıyorum istemediği an ya ağzını kapatıyor ya da başını çeviriyor. O an yemek faslını bitiriyorum. Her tadımdan sonra da su teklif ediyorum. Oda içtiği kadar. Sizde bu şekilde uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin ☺️
Dilararden Colakmuge bence acele etmeyin, 5.5 ya da 6. Yı bekleyin çorbayı hemen dahil etmeyin, 3 gün kuralı ile ilk sebzelerden başlayın buharda pişirip, sonra meyvelere geçin çünkü meyveden sonra sebze çok çekilmez geliyor, yoğurt mayalayın yoğurt ile de başlayabilirsiniz. Ama lütfen ilk tercih meyve olmasın ben havuç ile başlamıştım