Rabiaustkt selinkrnzmasal benim şuan 4bucuk aylık veriyorum. 5.ayda tadimlik olarak baslicam gıdalara. İlerledikçe 7. Ayda bırakmayı düşünüyorum
Ftmgktg Rabiaustkt 1 yaşına kadar ana beslenmesi ya anne sütü yada formül mama olması gerekiyor 7.aydan sonra ne vereceksiniz
Rabiaustkt Ftmgktg 6.ayda ek gıdaya başlanır. Hafif hafif tattirmanin hiçbir zararı yok. 1yasina kadar sadece mamayla beslenen çocuk 1yasindan sonrada hiçbir sebzeyi çorbayı meyveyi yemez en baştan alistirirsan öyle gider. 7. Aydan sonra da yarım çay bardağına cikaricam ogunlerini sabah kahvaltida da ona uygun şeyler vericem. Çorbalar yapicam ve mamayı azaltarak birakicam
Ftmgktg Rabiaustkt dediklerinizi bende biliyorum aynen dr öyle yapıyorum sadece mamayla asla doymaz zaten de mamayı tamamen bırakıcam yazmışsınız yada ben öyle anladım
Rabiaustkt Ftmgktg 7.ayi bitirip 8.aya girdikten sonra mamayı tabiki birakicam 1yasina kadar mama yerde çocuk zaten obezite olur Allah korusun mama çok iyi bişey değil zaten çocuk ek gıdaya alışınca bırakılmalı bence
24_06_2019 Rabiaustkt 1 yaşına kadar formül süte devam etmeniz gerekir. Gelişimi açısından. Anne sütünün yerini alıyor çünkü. Ek gıda ile gelişimini tamamlayamaz. Çoçuğa ayına göre verirseniz mamayı obezite olmaz
Gmzcgn Rabiaustkt 8 aylık bebek hala süt çocuğudur bilmem farkındaymısınız anne sütüne ek olarak mama veriyosanız ek gıdadan sonra mamayı kesebilirsiniz tabi ama eğer anne sütü almıyorsa bebek ek gıdayı ek gıda olarak kalmalı. Adı üstünde EK GIDA..
Rabiaustkt 24_06_2019 Hayır. 1yasina kadar devam etmiyor. Çocuktan çocuğa değişiyor hanımefendi. Doktor ne derse o. Bizde çocuğa zaten 200cc vermyiruz. Ayına göre nekadar içmesi lazımsa okadar veriyoruz. Gelişimine göre degisir etrafımda okadar çok kişi varki 1yasindan önce mamayı birakan. Hatta mamayı yemeyen istemeyen bırakmak zorunda kalan da çok var. Gayette iyiler her şekilde. Ben doktorumun dediğini yaparım.
Melikeakiner Anne sütü yerine verdiğimiz için 2 yaşına kadar vericem. Doktorumuz da bu şekilde önerdi.
Rabiaustkt Gmzcgn siz nasıl istiyorsanız öyle yapın hanımefendi. Çocuğuna en güzel bakan ve onun için en iyisini bilen annesidir. Başkaları değil. Benim etrafımda bir suru insan var en basiti kardeşim yapıyor yaptı gayette iyi durumda gayette sağlıklı fazlasıyla. İsteyen istediğini yapsın siz öyle yapın. İyi günler
ozlemguzel ben 2 yaşına kadar formül mama verdim, benim kızım çok iştahsızdı, ek gıdaları hiç severek yemiyordu, besinlerini mamasından alsın diye 2 yaşına kadar kesmedim
Betul055 Bebekten bebeğe değişir benim kızım ek gıdayı çok şükür güzelce yiyor. 4. Ayından beri sadece mama ile besleniyor. Bu aralar mamayı da azalttık severek içmiyor yemek yemeyi istiyor 10. Ayda bırakıcam bu arada kızım 9 aylık