Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Uzun yıllar Anal Fissür hastalığını çektim, çok fenadır, hayat kaliteni düşürür, her tuvalet eziyete döner, büyük tuvaleti yaparken cam kesiği gibi bir ağrı olur, peçeteye silinirken gelen kan olur vb. Doğru tanı önemlidir, basur ya da Anal Fistül de var çünkü. O yüzden öncelikle doktora gitmelisin. Anal fissürse eğer dediklerimi düzenli yaparsan rahatlayabilirsin. Öncelikli amacımı kakayı yumuşak çıkartmak
1.Öncelikle ben her sabah uyanınca ve gece yatmadan hakiki zeytinyağ yarım çay bardağı kadar içiyordum, içmek zor olabilir ama şifa için alışmıştım, üzerine sıcağa yakın 1 bardak su
- Akşamları 1-2 yemek kaşığı keten tohumu çiğneyip üzerine yine su . Keten tohumu ağzında iyice yapış yapış hale gelecek
- Günde 3 lt su muhakkak içilmeli
- Kayısı, incir gibi kabızlığa iyi gelen şeyler, lifli beslenmek, kabak yemeği vb.
- Aşırı salçalı baharatlı, acı vb. yememek
- Gün içerisinde yapabilirsen oturma banyosu yap, medikallerde oturma küveti satılıyor, ılık su ve deniz tuzu içine koyarsan , çatlakları iyileştirir, spazmı önler
- Her tuvaletten önce bazı kremler var, anestol, madecassol, bepanthol gibi onları sürmek, tuvaltten sonra da sürmek kremleri
- Kantaron yağı, zeytinyağ sürmek, eldiven giyip içine de sürmek
- Gece yatmadan pamuğa kantaron ya da zeytinyağ bolca dökülüp popoya koymak
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Ama erken dönemde gidersen doktora çatlak kronikleşmez, eğer kronikleşirse maalesef çözüm ameliyat