Efelar8 Merhaba kızım 15 aylık her gece 3.30 da uyanıyor sabah saatlerine kadar uyumuyor. Yerine koydukça ısrarla ağlayıp uyanıyor ama her gün aynı saatte kalkıyor. Eşim hiç bir şekilde destek olmuyor tek başıma bakıyorum toplam 3 gündür yemin ederim 4 5 saat uyumuşumdur. Böyle olunca ne sabrım kalıyor nede enerjim çok yorgunum oturup ağlıyorum bıktım gerçekten tükendim. Ne yapabilirim bilmiyorum karnını doyuruyorum altını alıyorum su içiriyorum yok aynı artık kriz geçirmek üzereyim. Bana fikir verin lütfen çok çaresizim uykusuzluktan bayılmak üzereyim
Efelar8 Edininannesii evet uyuyor biraz salla diyorum ben sallayamam tv aç izlesin uykusu gelince uyur diyor kalkmaz sen uyu dinlen ben bakarım demez
Badesultan Gündüz uykuları nasıl? Eğer gündüz uykuları kısaysa ve uykuya tekrar dönmüyorsa bunu düzene koymanız gerekir. Veya olması gerekenden çok daha uzunsa ondan kaynaklı olabilir. Bir çok nedene bağlı olabilir. Destekli şekilde uyutmak. Mama ve anne sütü desteği vb. gibi veya bu durum bir alışkanlık haline gelmişte olabilir. Atak haftasında olabilir…
Badesultan Gündüz kaç uyku yapıyor? Gece uykusuna kaç gibi geçiyor. Gündüz max 3 uyku yapabilir en uzun 1 saat olmak kaydıyla toplamda 3 saat. Bu süreyi aşıyor musunuz? Veya gündüz uykusu 45 dakikanın altında kısa uykular şeklinde mi? Eğer bu şekildeyse uykuya devam etmesini sağlamalısınız.
Efelar8 Badesultan gündüz 1 kere uyuyor 1,5 2 saat. Akşam 11-12 gibi uyuyor doğduğundan beri aralıklı zamanlarda bu şekilde alt üst oluyor uykuları
Badesultan Bebeğiniz gece uyandığında eğer çok ağlıyorsa karanlıkta kucağınızda poposuna pat pat/veya pışlayarak evinizi gezdirebilirsiniz. Rahatlatacaktır.20 dk sonra tekrar yatağa koymalısınız.
Badesultan Kesintisiz uyanmadan 45 dakikayı geçecek şekilde gündüz uyuyorsa gayet ideal. Başka sebeplere bağlı olabilir. Beslenme ve gelişim veya uykuya geçiş yaptığı ortam. Yeterince karanlık mı?
Badesultan Eğer bebeğiniz gün içersinde çok yoruluyorsa uyku kalitesini düşürür. Yorgun beden kesintisiz uykuya geçmez. Ağlama ve uyanma atakları olur.
Efelar8 Badesultan ortam karanlık fon perdeleri çekiyorum. Pat pat yöntemini kullanıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama mümkün değil 😔 gece bazen uyandığında 60 cc mama yapıyorum çok çok az. Su veriyorum çoğunlukla artık Başka birşeyi mi var diye düşünmeye başladım
Badesultan Eğer bu sebeplerden hiçbiri değilse muhtemelen uyku terörü yani uyku gerilemesi olabilir. Uyku gerilemesinde korkarak uyanma,şiddetli ağlama,titreme gibi durumlar yaşanıyor. Gelişim ve sıçrama haftalarına bağlı olarak gelişiyor.
Badesultan Destekli uyuyan bebekler maalesef ki geceleri uyanıyor. Su,mama veya anne sütü. Eğer bebeğin gelişimi iyi ise 6. Aydan itibaren gece beslenmesi kesilerek kaliteli uykuya geçiş yapılıyor. Desteksiz uykuya geçiş yapılması gerekiyor. Alıştırması yorucu ve zor ama bir şekilde alışıyor. Max 6 hafta sürüyor desteksiz şekilde uykuya alıştırma. İlk hafta zorlanıp çok ağlıyor sonraki hafta da bir şekilde düzene giriyor.
Badesultan Belki ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir veya kendini güvende hissetmek istiyor olabilir. Bu uyku durumu bir çok sebebe bağlanabilir. Bebekler kendilerini güvende hissetmediklerinde de ısrarcı şekilde ağlarlar. Özellikle gece uyanma sebepleridir.