ogrby Bebeğim 25 günlük iki göğsümden sağım yapınca gelen süt miktarı 40 ı geçmiyor içmediğim takviye kalmadı. Bestlak, solgarın bira mayası, mamsel kullanıyorum. Ara öğünlerimde çiğ badem ceviz hurma kuru incir yiyorum bol su içiyorum. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum daha ne yapabilirim bu kadar gelmesi normal mi? Artması için ne yapabilirim? Mamayla takviye ediyorum.
vsleliz ogrby canım benim sağdığınla bebişin emdiği aynı olmazz doktor demedi mi canını sıkma lütfen hem bak mamada veriyormussun. Bende hem meme hem mama devam ediyorum ilk hafta sağdım bidaha hic sağmadım. Sürekli emziriyorum o çektikce geliyor ona
ipek_334 ogrby benım gögsumde sıkıntı mı var diye düşünüyorum bende dokunmadan olan sut sızıyor kızım emmeden akıyor ne yapa bilirim
Rwerdst ogrby öncelikle stres yapma ve olumsuz düşünme süt tamamen psikolojik bir şey. Sağımda 40cc çıkıyorsa sütün vardır zaten. 25 günlük bebek ne kadar emecek sanki. Sağmayla emzirme çok farklı. Sağmada her zaman daha az çıkar. Sütün yok diye değil o. Doymadığını bezinden anlarsın. En az 5 çişli bez alıyorsan doyuyordur ve sütün yetiyordur.
Esooo56 ogrby ısırgan otu tohumu pekmezle 1 tatlı kaşığına 1 tatlı kaşığı karıştır sabah akşam ye, bol su için, kayısı, incir,ayva, armut,sahlep bunların da çok faydası var özellikle bol su ve ısırgan otu tohumu 😊
Rwerdst ipek_334 kız o çok normal bir şey kim sana diyor sıkıntı var diye 😂😂😂 tabiki sızacak. Sütün boldur. Mesela benim oğlum ağlayınca anında göğüslerimden süt akar. Ya da acıktığı zaman genelde sütüm akmaya başlar. Sütün çoktur ondan akar yani kötü bir durum değil o 😂😂
Drn8823 ipek_334 eğer yeni doğum yapmış sayılıyorsanız bu çok normal. Benimde yaklaşık ⅔ ay kadar sürekli akıyordu. Sütünüz fazla ise memeler ilk başlarda orantısız süt üretir, zamanla bebeğinizin ne kadar içtiğine bağlı olarak terbiye olur ve ihtiyacı kadar üretmeye başlar. Endişe edilecek bir durum olmadığı gibi aksine bu iyi bişey demekki şanslısınız ki sütünüz bol
ogrby Sürekli memede tutmaya çalışıyorum ki süt salgılansın diye o yüzden çok sağım yapamıyorum ama bazen arttı mı doyuyor mu mamayı ne kadar vermem gerekir diye kontrol için sağıyorum 10. Günde neyse şimdi de aynı değişmedi. İnsan istiyor ki bu kadar emek veriyorsun mamadan değil sadece benden beslenebilsin
ogrby Rwerdst mamayı kesmediğim için çiş sayısı ve doygunluğu kilo alımı iyi, emzirdikten sonra 45 cc mama veriyorum sanki hiç emmemiş gibi gözlerini açıp mamayı cuk cuk çekiyor 😏
Rwerdst ogrby 45 cc mamayı her beslenme sonrası mı veriyorsun? Doktor mu dedi bir de takviye ver diye? Mamayı kesinlikle vercem diyorsan eds ile vermeyi dene. Hem sütün emdiği için artar hemde mama takviyesi yapmış olursun. ogrby emzirdikten sonra 45 cc mama veriyorum sanki hiç emmemiş gibi gözlerini açıp mamayı cuk cuk çekiyor 😏 Benim oğlum 30 dk emsin meme verim yine cuk cuk çekiyor 😂😂 şuan doydıklarını anlamıyor onlar annesi ☺️ aranma refleks şuan onlar için her zaman aç olduğu için aranmıyorlae 🥰
Esooo56 ogrby hepsini bir anda yeme canım yanına bi tabak hazırla kayısı incir fındık falan aklına geldikçe ağzına at dur 😂 ama ısırgan otu tohumunu mutlaka düzenli sabah akşam tüket sonra da bana dua et😂😘
ogrby Rwerdst her beslenme sonrası vermemeye başladım artık 15. Gün kilo almamıştı alarm alarm alarm dedi doktor ben de mamayı arttırmıştım 20. Gün tartımız iyi gelince mamayı kesmeye anne sütünü arttırma yollarına odaklandık. Bu takviyeleri doktor verdi daha da fazlasını verdi de ancak bu kadarını yapabiliyorum. Yaptıklarıma ek yulaf tahin havuç promalt içecek lactamil çay hepsini yazdı verdi. 10 maddelik bir anne sütü arttırma reçetesi yazdı. Hepsinin başında uyku ve su geliyor tabi
Drn8823 ipek_334 öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz ☺️ Dediğim gibi yeni anne olmuşsunuz, mümkün olduğunca emzirin fazla uzun ara verirseniz de akmaya başlar. Zamanla birkaç ay sonra terbiye olacak normale dönecek. Bu zamanda akan süt ziyan olmasın derseniz mochi süt toplama pompaları var. Ben bir taraftan emzirirken diğer tarafa takıyordum içinde birikiyordu yada evde akmaya başlayınca takarsanız hem dışarı akmıyor hemde göğsünüz rahatlıyor