ness_ Merhabalar , 2,5 aylık kızım var hep kafasını sağ tarafına yatırıyordu doktor kontrolüne gittik eğrilik var denildi ultrasondada kasında kalınlaşma görüldü böyle bir sorunla karşılasın oldu mu acaba
Azram3523 ness_ benim kızımda hep sağına yatıyor ama sola falanda çevirebiliyo 2.5 aylık oda gözle görülür bir şey varmı nasıl anladınız
ysmnmavi ness_ merhaba bizde ultrasonda bişey çıkmamasına rağmen tortikolis olduğu anlaşıldı 5-6 ay kadar fizik tedavi aldık bu arada ben 1 haftalıkken filan farketmiştim ama ultrasonda bişi çıkmadığı için bişey yok deyip 3 aylık olana kadar bi zaman kaybettik bu esnada kafatasında ciddi anlamda bi düzleşme gerçekleşti sürekli tek tarafa yatıyodu ne yaparsam yapayım diğer tarafa çevirmek mümkün olmuyodu kafatasındaki düzleşme için kask tedavisine başladık.. hem kask hem fizik tedavi hem evde biz egzersiz yapıyoduk nasıl olacak derken geçti gitti çok şükür..
Dunyams ness_ benim kızımda 19 günlükken sol boyunda yumurta kadar şişlik oldu doktora götürdüm ultrason falan çekildi kas kısalması olmuş tortıkollıs dediler fizik tedavi söylediler ama ben küçük bir ilde yaşıyorum burda fiziktedavi özelde var ve pahalı diye kendim yaptım boynunu bebek yağı ile hergün 3.4 defa masaj yaptım yarım saatte bir boyun egzersizi yaptırdım şükür geçti kızım 14 aylık
ness_ Azram3523 evet gözle görülür bir şekilde vardı yamukluk bende internetten araştırdım şüphede kaldım doktora götürdüm tortikollis denildi şimdi egzersiz verdi doktor oyuncaklarını ters yöne koyup bakmasını sağlıyorum fakat uyurken hep sağına cevirip uyuyor kafasının o tarafında düzleşme oldu uyurken çeviriyorum ama yine dönüyor ona cözüm bulamadım maalesef
ness_ @“Azram3523”# Azram3523 geliyordu hafif bir sertlik şimdi oraya masaj yapıyorum ama bebeğim fazla hareketli ve istemiyor dokunmamı egzersiz yaptırmak zor oluyor
ness_ ysmnmavi benim bebeğimin kafasındada düzleşme oldu uyurken bir cözüm bulamadım bize kask önermediler evde egzersiz yeterli olacaktır denildi ama yaptıramıyorum izin vermiyor sadece oyunca koyarak bakmasını sağlıyorum ne kdr yeterli olur bilemiyorum cok takıntı yaptım bu konuyu öyle kalır diye korkuyorum
Azram3523 ness_ yok götürmedik sadece devamlı sağına yattıgını kendim farkettim uyurken soluna çevirsemde illa sağına dönüyordu bi şekilde ama öyle düzleşme falan yok kafasında sadece oraya yatıyo hep sizdede şimdi bunu görünce aklıma takıldı
ysmnmavi ness_ bi fizik tedavi kliniğiyle görüşebilirsiniz daha minik olduğu için fizik tedaviyle diğer tarafa dönmesini sağlarsanız kafatası hala yumuşak olduğu için düzelecektir. Fizik tedavide scm kası var işte o sıkıntılı olan kasın adı oraya açma germe masajını yapmak gerekiyo biz ultrason gibi bi cihazla tedavi olmuştuk oraya ışık tutup ısıtıyorlardı sonrasında hani ultrasonla baktıkları cihaza benzeyen bi cihazla masaj yapıyolardı ayrıca ben evde elimle yapıyodum ne kadar küçükken tedavi olursa o kadar hızlı iyileşme olur demişti doktorumuz. Fizik teraviye 2buçuk 3 ay devam ettik kaskta 4 ay sürdü
ness_ Azram3523 bende önemsemedim ilk başlarda sonra farkettim çevirsem bile tam çeviremiyor kafasını soluna düşürüp bırakıyordu. Şimdi çeviriyor sağ sola fakat uyurken yine aynı şekilde uyuyor
ness_ Dunyams bende masaj ve egzersiz yapmaya çalışıyorum fakat izin vermiyor zarar veririm diye korkuyorum
ness_ Azram3523 çocuk doktorumuz bizi fizik tedavi bölümüne götürdü oda ultrason istedi sizde ortopedi yada fizik tedaviden randevu alabilirsiniz sağlık Ocağı anlar mı bilmiyorum ..
Dunyams ness_ sağ tarafına yatır dedi doktor sola yatırma dedi solda tortikollis vardı kas iyice kısalır dedi gündüzleri kafası yamuk olmasın diye yarım saat aralıklarla değiştirerek yatırdım bir sağ bir sol ama geceleri sağa yatırdım hep