Burcu60 Yumuşatıcı kesinlikle bırakmalısınız. O koku beni bile tıkıyor. Bingonun hipoalerjik sıvı çamaşır deterjanını öneririm.
Halıları kaldırdık, ince kaymaz taban dijital halılardan serdik. Tül perdeler gitti yerine stor geldi.
Esim sigara kullanıyor. Bebeklerin yanıdna içmese de örneğin balkonda içip gelirdi odaya ve odaya koku sinerdi. Artık evin hiçbir alanında içmiyor, aşağıda içip gelince tüm üstünü değiştiriyor eller yıkanıyor öyle çocuk ile temas sağlanıyor.
Parfüm vs. kullanmıyoruz. Çamaşır suyu, temizleyici spreyler vs gibi ürünleri bir süre kullanımı bırakmıştım, arap sabunu tercih ediyordum. Çamaşır suyu kullanmam gerektiğinde miktarını az ve seyrelterek, tüm evi kullanım sonrası havalandırarak kokuyu minimum seviyeye indiriyordum.
Yün, peluş gibi toz tutan, tıkaycı nitelik taşıyan ürünlerin de çevresinde olmaması gerekiyor.
Beslenme olarak
Her gün yumurta vermeyin mesela
Kuruyemiş, paketli gıdalar özellikle cipsten uzak durun emziriyor iseniz
Süt, helva tüketmeyin
Hani neye alerjisi olduğu şuan tespit edilemez yaştan dolayı, siz alerjik olarak bilinen her türlü gıda ile bir süre aranıza mesafe koyabilirsiniz. Tamamen kesmeyin ama sık sık da tüketmeyin.
Her çocuk doktoru alerji konusunda fazla tecrubeli olmayabilir. Bulunduğunuz ilde alerji konusunda uzman bir çocuk doktoru veya bizzat alerji doktoru varsa başvurabilirsiniz