Poyrazgizem benim başta emzirmeden 30 cc bile çıkmıyordu... ben bu işlemleri yaparak sütümü arttırdım. Tabii ki uyuduğu zamanlarda da sağmaya devam ettim. Psikolojik olarak sütümün hep yeteceğine inandım başta bir süreç idi ve sarılık olmaması için mama vermem gerekiyor diye düşündüm. Öyle de oldu ancak ev işi ya da bebeğe bakım kısmında sütünü sürekli sağabilmen için desteğin olması şart... yoksa sürekli hale getiremiyorsun ve de o artışı göremiyorsun, sürekli yapınca azar azar çoğalıyor 15 dakika yerine yarım saat bir saat sağdığım zamanlar bile oldu başlarda bazen halen yapıyorum uzun sağma işlemini... sütün yetse bile vücudunu yanıltıyorsun bu sayede yetmediğini düşünüp daha çok süt üretiyor. İlk üç ayda ne kadar sütün yeteceğini bilmediğinden vücut dengesiz üretim yapıyor yani sağmazsan mama öncesi emzirmesen sütünün yettiğini düşünebilir vücudun... üç aydan sonra alıştığı emme düzeninde süt üretimi oluyor... İnan vaz geçme sürekli sağım işlemi yap ve muhakkak bol su iç ben günlük ortalama 4-5 litre su içiyorum hoşaf felan hiç bir şey tüketmedim... sebze, protein ne varsa bol bol yemeye çalış, yedikçe süt üretimi de çok oluyor. Ama ekmek vs demiyorum kilo sorunu yaşama sonra :) ben kiloya takılmıyorum 6 ay dolunca ek gıdaya geçsin sonra kilomu denegeye sokarım nasılsa :)
söylenen her şeyi denedin yinede yetmiyor diyelim, takılma çocuğunun doyması ve gelişiminin düzgün ilerlemesi önemli olan. O yüzden bebeğinle keyifli zaman geçirmeye bak, bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek ne de olsa 😊