hazalp bu ilaçları bir ara da kullanan oldu mu arkadaşlar ? bir sıkıntı yaşayan var mı ? doktorumuz verdi bugün calpol işe yaramayınca dolven verdik aferin de yazdı aralarında en az 2 saat olsun dedi çünkü ayrı grup ilaçlar antibiyotik de yazdı ama gerekirse kullan dedi gereksiz ilaç da kullandırmak istemiyor hapşırma nadir öksürük burun akıntısı ateş boğazda kızarma var ayriyetten azı diş çıkarıyoruz 15 aylık …
Eysar hazalp ateş olan cocuga aferin verilmelidir soğuk algınlığı içeren hiçbir ilacı vermeyin ATEŞİ VARKEN LÜTFEN
Poncikkkk hazalp calpolda aferinde parasetamol var yani Ağrı kesici ateş düşürücü dolven ibuprofen içerir aferın ama soğuk algınlığı için calpol yerine dolven verebilirsiniz ben genelde iburamin zero kullanıyorum o daha iyi
Prensesin_Annesi_ hazalp Aferin soğuk algınlığına iyi gelir calpol ve dolven 4 saat aralıklarla verilir dönüşümlü olarak etken maddeleri farklı olsada kullanım ateş düşürmek oldupu için dönüşümlü verilmesi önemli
Sarikuzumalp Eysar Aferin soğuk algınlığı için değil mi zaten? Ateşi var iken aferin verin demişsiniz ama soğuk algınlığı içeren ilacı da ateşi varken vermeyin demişsiniz. 🤔
hazalp Poncikkkk zaten aferini hiç sevmedi çıkarıyor daha önce ben de iburamin zero kullandım hemen iyileşmişti
Queensmom Aynı şeyleri bu hafta biz de yaşadık, ateş en büyük sıkıntımızdı. Calpol veriyordum ama doktor dolven ver o daha etkili dedi, antibiyotik de yazdı kötü olmadıkça kullanma dedi hiç acmadım ben de onu. Dolvenle iyileşti kızım çok şükür 🎉
Eysar hazalp ateşli ise çocuğunuz aferin iburamin soğuk algınlığı içeren hiçbir ilacı vermeyin ateşi tam aksi tetikler heleki havale süreciniz olmuş ise kesinlikle tetikleer
Sarikuzumalp Eysar Anladım yazım yanlışı olmuş. Bu arada hiç bilmiyordum bunu. Öğrendiğim iyi oldu daha önce de okumadım bir yerde hiç. Doktorunuz mu söyledi? Aferin de ateşi düşürüyor diye eğer öksürüyor burnu tıkalı ateşi de varsa onu veriyordum ben mesela bilmiyordum.
hazalp Sarikuzumalp doktor kullanabilirsin sıkıntı yok dedi 🤷🏻♀️ben ikisi de aynı grup ilaç olduğu için fazla gelmezmi diye düşündüm
Eysar Sarikuzumalp Sarikuzumalp kızım ateşli havale geçirdi iki kez nöroloji doktorumuz kesin bir dille uyardı bu genel bütün normal ateşli çocuklar için de gecerli
_YanakReisinAnnesii hazalp sadece dolven verin diğerine hiç girişmeyin derim . Havaleyi tetikleyebiliyor soğuk algınlığı grubu ilaçlar o yüzden tehlikeli. Ayrıca bu soğuk algınlığı ilaçları var olan gribi iyilestirmiyor sadece içeriğinde ki parasetamol gribin verebileceği baş vücut ağrısı vb gibi semptomları hafifletiyormus. Bunları dolven de yapıyor o yüzden bence gereksiz diğer ilaç grubu .
hazalp _YanakReisinAnnesii bence de aferin mi veriyorum sadece dolvene gerek kalmadı ikisi ağır gelir yani çocuğa bence şuan iyi çok şükür