DilekYagiz Selam hanımlar, benim sorum şu yönde sizin ufaklıklar nezaman konuşmaya başladı? Ve neler yaptınız bunu tetiklemek için? Cevap verirseniz sevinirim 🩵
Zlm DilekYagiz konuşmadan kastınız cümle kurmak mi yoksa belli bı kelime sayısi mi. Ben her yaptigimi şarkı yapar anlatırdım doğduğundan beri 4 aylıktan beri kitap okuyorum her gün genelde hep suni kitapları okurdum bebekler bildikleri hikayelerde kendilerini güvende hissederlermis ve her seferinde yeni bı kelimeye odaklanabilirlermis. Benim kızım 15 aylıkken ikili 18 aylıkken 3 lu cümle kuruyodu 20 aylıktan beri de normal bi şekilde konuşuyo bizim gibi ekler bağlaçlar falan kullanarak
Bal38 DilekYagiz 15 ay 20 günlük oğlum, anne baba dede mama meme han bum at attım abi hatce (annemin ismi) bunları diyor 🤣🤣🤣🤣
DilekYagiz Zlm kelime şeklinde konuşma demek istediğim yani nezamana kadar kelime telafuz etmez ise sıkıntı. Sonuçta her çocuk veya bebek aynı değil 🤷🏻♀️
Melis1706 Zlm bende sizin gibi yaptim 40 tan fazla seyi taklit falan edebiliyor biliyor disini sacini ayagini elleirni parmaklarini gosterebiliyor birde anne baba mama bu(su) gel bay bay (ba) cici bunlari diyor kelime olarak ama her zaman degil cok nadir yeni yasina girdi ama kendi kendine bir suru seyler diyor ne zaman tam konuscak cok merak ediyorum
Zlm DilekYagiz yani bu yeni nesil için TV ve telefon işin içine girince biraz daha gece kalabiliyor ama en azından yaşında iken bir iki kelimesi olmasaydı ben doktora gotururdum yine uzmanlar daha iyi bilir ama ben böyle yapardım
Zlm Melis1706 benimkinin 12 aylıkken 9 kelimesi varmış 13 aylık olduğunda 20 den fazla kelimesi vardı tam hatırlamıyorum ama 27 idi sanırım sonra aldı başını gitti zaten önce sayılmayacak kadar çok kelimesi oldu sonra cümlelere geçti.
Melis1706 Zlm 12 aylikken beri ara ara mi soylerdi yoksa sk sk mi ilk cocuk olunca acemiyim:) herkes normal diyor ama bide benimkisi pek baska yerde konusmuyor ya evimizde yada ailemin yaninda esimin ailesinin yaninda bile pek konusmuyor guven alani olan yerdeymis sanirim masallah sizinkinede bu arada🧿
Melis1706 Zlm 24 aylikken 2 li cumle bekleniyormus cocuklarda arkadasimin cocugunda cunku konusma geriligi vardi krese verdiler hemen ekranin etkisi buyuk bende hic acmiyorum sadece cocuk sarkilarini telden onun goremeyecegi uzakliga ters koyup bende sarkiya eslik ediyorum
Zlm Melis1706 normalde bende öyle biliyorum ama bizim çocuklarımız için bu beklenti biraz daha geriye çekilmiş sokakta oynamiyolar insan gormuyolar falan çok etkisi var aslında bide bizde pek konuşmalarına imkan vermiyoruz hemen derdini anlayalım uzulmesin ağlamasın diye
Zlm Melis1706 ara ara diye hatırlıyorum çok geçti üstünden ama öyle sürekli bı kelime tekrarı değildi
birannebirkizbebek Kızım şu an bir yaş iki aylık istediği bı şeyi tek kelimeyle diyebiliyor çok şükür. Mesela su mama kaka mandalina görse soy der baba dede nene aba dediklerimizi taklit etmeye çalışır. Eltim ona cadi der belirgin bir şekilde taklit eder. Ben de doğduğundan beri hep onun yüzüne bakarak konuştum zeka kartları gösterdim 4 aydan sonra kitap okumaya başladım. Çevremde daha bebek o ne anlar diyen çok ama çok insan oldu ama ben hiç aldırış etmedim sonradan yararını görünce evet bak tepki veriyor resimlere gülüyor demek ki anlıyormuş dediler. Bı de en önemlisi sıfır ekran TV telefon hiç fark etmez.Su an 6 aylık hamileyim Allah bana güç kuvvet versin inşallah ikinci kızımda da aynısını hatta daha fazlasını yapmaya çalışacam