nepenthe1
Doktorumuz ilk tadımlara Özellikle her gün aynı saatte ve aç olduğu zamanı önerdi
Öncelikle sizde biraz rahat olun anlıyorum endişeleniyorsunuz ama inanın oda sizi hissedip huzursuzlanabilir.
Formül mama ve emme harici ilk kez tadımlarla tanıştığı için bu biraz yabancı geliyor ve reddedebiliyor çok normal 😊 ek gıda istemediğinde ardından hemen emzirmeyin , ek gıda reddi sonrası emzirmeyi nasılsa emiyorum diye alışkanlık yapabilir
Ben özellikle ek gıdaya başlamadan hep şuna dikkat ettim, her kahvaltı yemekte kızımı mama sandalyesine oturup biz yerken izlettirdim ve kendisinin istemesini bekledim tam o sıralarda isteğini yakaladıkça eline verdim önüne koydum derken ufak ufak alıştı
Biz 3 gün kuralı ile
Yoğurt kabak patates havuç sonra muz elma armut meyvelere en son sebzeleri karıştırarak çorbalara geçtik,
Kabak patates havuç fasulye buharda pişirip çatalla ezip zeytinyağı ekleyip yoğurt ile tadım yaptırdım ama kabızlık var ise muz patates biraz dikkat edin derim
Sonra bazen sadece havuç kabak
Bazen 1 yumurta sarısı 2 kaşık yoğurt bir tatlı kaşığı yulaf unu 1 su bardağı su ve az şehriye ile çorba yaptım
5-6 tane fasülye havuç kabak bunları buharda haşlayıp azıcık Blender yapıp çorba yaptım
Ben tüm yiyecekleri her zaman karıştırmayı sevmiyorum her sebzenin ayrı tadını alsın istiyorum
Kahvaltıda (ayrı ayrı) bazen birleştirip
Yumurta sarısına keçiboynuzu özü ceviz ekliyorum
Avokado
Labne ( bio gurme Migros’taki labne yeşil olan)
Bazen yumurta sarısı hipp bebe bisküvisi keçiboynuzu özü değişik değişik yapıyorum
Bu çocuk aç diye bi kitap var ondaki tariflere bakıyorum şuanlık aklıma gelenler bunlar