Seliscee Hanımlar bebeğim 5 ay 28 günlük, 5 ay 17 gunlukken basladk sebze meyve yogurt tattirdim bugüne kadar 6.ay a tam girdiğimizde neler verebilirim karışık mi vermeliym artık mesela çorba fln verebilir miyim birde günde kaç öğün beslenmeli günde lütfen yardımcı olun
Bugleminannesi28 Seliscee 1-1.5ay tadimla geçiyor tadım hiç bitmiyor çünkü bir dünya sebze var yeni deneyeceklerini de öyle 3 gün kuraliyla ver onun dışında takımlar sonrasında çorbalar geçebilirsin 2 öğün verebilirsin kahvaltı ve çorba gibi ama yoğunluktan anne sütü ki hala küçük ben 6.ayda başladım 7.ayda çorbalar gectim
Mimoza-kizim Seliscee simdilik gunde 1 öğun verebilirsin ama yarim cay bardagini gecmeyecek sekilde veriyordum ben tattirdigim sebzelerden corba yapıyordum meyveleri verirkende yogurtla karistiriyordun degisiklik olsun hemde tadını kırsin diye çilek domates kivi yumurta beyazı gbi alerjik urunler hariç digerlerini deneyebilirsin tavuk ve balık icin daha erken sebzelerden ilerle smdilik 7 8 aylikken vermistim tavuk ve baligi yanlis hatirlamiyorsam
Seliscee Bugleminannesi28 anladım çok teşekkürler aslında doktorum şöyle dedi havuç kabak gibi sebzelerin alerjeni yok o yüzden 3 gün kuralıyla ilerleme ben yine de 2 gün denedim daha tadimlara devam ediyoruz sebze ve meyve vermediklerim var fakat kafama takılan 6.ay olarak karistirmaliym sebzeleri diye düşünüyordum çorba vs şeklinde
Seliscee Mimoza-kizim çok teşekkür ederim çoğu yerde 2 öğün olarak okudum sabah ve akşam olarak nasıl uapmam gerektiğini kestiremedim acikcasi zaten sanırım yarım çay bardağı kadar fln yer ya çok yemiyor ama yoğurtla fln karistirraym bende
Bugleminannesi28 Seliscee söyle denettirdigin besinleri karistirabilirsin pure gibi yapabilirsin mesela patates havuç kabak haşlayıp ezip içine zeytinyağı damlatip verebilirsin tadım bitince de ufaktan ağır olmayan corbalardan verebilirsin
Bugleminannesi28 Seliscee tarhana çorbası, yayla çorbası, sehriye çorbası,balkabağı corbasi,ispanak çorbası, tavuk suyuna çorba ama ilk bence tarhana ile başla
Betulsark Kızım tarhanayı mesela çok sever tavuk suyuyla yapıyorum sade yapıyorum. Ve 4 aydan itibaren verile biliyor. Onun haricinde biz erken başladığımız için 4,5 aylıkken gelişim olarakta bi tik ileride mesela su an 7 aylık ama 8 aylıkken yiye bileceği şeyleri vere biliyorum. Başta çok dikkat etmeye çalıştım 3 gün kuralı ile ama kızım bugün yediğini yarın yemiyor bende hep farklı şeyler yapıyorum açıkçası. Mesela sabahları yumurta sarısı ile omlet yapıyorum içinde ceviz veya badem koyuyorum. Patates haşlıyorum. Bazen mama ile eziyorum bazen öyle veriyorum değişiyor. Ve kızım bizimle birlikte yemek istiyor oyuzden öğlen değilde sabah akşam veriyorum oglenleride genelde meyve püresi veriyorum veya eline direk öyle veriyorum o kemiriyor onu