Lalin14- Kızım daha çok küçük olduğu için henüz test yaptırmadık ama ne zaman fındık yesem yüzünde hep döküntü oluyordu eser miktar bile yetiyo abartısız bütün tatlılarda fındık var aynı durumda olanlar var mı tatlı krizlerinizi nasıl çözüyorsunuz :)
hunilimomy Lalin14- kadayıf sizin sadece fındık mis bizim fındık.fistik ceviz badem hepsine var irmik.helvasi ve kadayıf yapip yiyorum sadece
diapmelka Lalin14- hala uygulamayı kullanıyorsanız alerjisi geçti mi bebeğinizin? Bizde de var ve fındık alerjisi geçmez diyorlar 😢
gozz1 Lalin14- merhaba benim de bebeğim 6 aylık ve fındık alerjisi çıktı sizin bebiş ne kadarlık oldu su an acaba geçti mi?
diapmelka hunilimomy hala uygulamayı kullanıyorsanız alerjisi geçti mi bebeğinizin? Bizde de var ve fındık alerjisi geçmez diyorlar 😢
hunilimomy diapmelka fındık fıstık gecmeme ihtimali var maalesef ki fıstık alerjimiz hala devam ediyor
diapmelka hunilimomy ne kadarlık oldu çocuğunuz? Kızım 8 aylık ben fındık fıstık yediğimde suratında bir sürü egzama çıkıyor. Ona direkt yedirmiyorum tabi hiç. Sizin çocuğunuzda nasıl semptomlar görüyordunuz önceden ve şimdi nasıl?
hunilimomy diapmelka 25 aylik şuan bizim ilk alerji belirtilerimiz 20 günlükken başlamisti 3.ayda test yaptirdim oyle netlesmisti cilt tepkiliydi döküntü gaz huzursuzluk gürültülü kaka isilik görüntüsü nerdeyse yaz kış hep vardı
hunilimomy diapmelka evet onları deneyerek açtık herhangi bir sorun yaşamadık cok sevmese de arada tüketiyor
diapmelka hunilimomy deneyerek açtık dediğiniz ne zaman açtınız kaçıncı ayda yaklaşık? Bir de sütten mi açtınız yoksa direkt çocuk mı yedi?
hunilimomy diapmelka önce kendim açtım üçer gün deneyip bi hafta ara veriyordum tepki verirse karışmasın diye sonrasinda bebeğime deniyordum 6.aydda denemelere başladık yavas yavas ilerledik 1 yasinda test tekrari yaptik emin olmak için yer fistigini denemeye cesaret edemedik çünkü anaflaksi riski oldugu icin hala devam eden bi o kalmıştı
diapmelka hunilimomy bebeğim 9 aylık oldu geçenlerde fındık ı açtım kendimde ve yüzü egzama oldu. Fıstığa alerjisi olup olmadığına emin değilim tekrar denemem lazım. Ama korkuyorum. Fıstık alerjisi ciddi bir alerji olduğu için mi anaflaksi riski var dediniz? Kendim yiyip kontrol etsem olur mu acaba ? Bebeğin kendi yemesindense anne sütünden alması daha az alerjik oluyor ya. Umarım bebeklerimizin tüm alerjileri geçer 🤷🏻♀️
hunilimomy diapmelka yer fıstığında anaflaksi riski var o nedenle fındık icin oyle bireyden bahsetmemisti doktorumuz oncelik kendiniz deneyin mutlaka tepki verirse yine ara verin. Biz çoğu şeyi oyle yaptik iki farklı ürün denemesi yaparken de araya bi hafta koyduk bazen geç de verebiliyor tepkiyi
diapmelka hunilimomy teşekkür ederim yanıtlarınız için🙏🏻 ben de dediğiniz gibi yeni şeyler tattırırken vs de hep araya gün koyuyorum neye alerjisi olduğunu anlayayım diye.
tugba12tugba diapmelka merhabalar beneğinizin kuruyemiş alerjisi geçti mi acaba benimkinde de var çok üzülüyorum :(