Lolik Biumuttt muzlu kefir yapabilirsiniz Muz kabızlık yapıyor kefirde probiyotik bağırsaklar için çok faydalı
Mrv-Aksy Biumuttt benimki genelde kabız (genetikmiş ,mamaya karıştırdığım bi toz var onu kullanıyorum) İshali yaşamadık o yüzden fikrim yok 🤷♀️
Prensesim-0109 Biumuttt bizdede bu sorun vardı ben patates haşladım ezdim azcık yogurt kimyon tuz ekledim verdim iyi geldi
Lolik Mrv-Aksy Allah Allah şaşırdım zararını görmemiştim çünkü genelde muz yeriz yedirirler ama doğrudur 🤷🏻♀️
beyzacmvrc Mrv-Aksy bende muzun ortadksi ipli kısmı kabiz yapıyor diye duydum. Ek gıdaya geçince ortadaki kısmını alin diyorlar hatta kabız olmasın diye
seydaolmez Biumuttt bizde bir ara ishal olduğumda araştırmıştım pirinci haşladım süzgeçten kaşıkla ezerek özünü aldım yoğurtla karıştırarak verdim birdaha ishal olmadı anında bitti tabi birde probiyotik veriyordum
1anne2cicek Biumuttt Yeni atlattık Sabah aç karna patates haşlaması yedirdim Ertesi gün de aç karna muz yedi sonra toparlandi. senin bebeğin ne kadarlik ki
Ayfa1608 Biumuttt kızım antibiyotik kullanırken ishal olmuştu. Doktor demişti ishal yapar yoğurtla falan ver demişti. Ara öğünlerinde muzlu yoğurt yediriyordum onunla hafiflemişti. Patates haşlaması da yedireblirsin.
Lolik Biumuttt ben iştahsızken yapıyorum bunu genelde içine tahin pekmez ceviz ince yulaf falan da koyuyorum ve anında bitiriyor kurtarıcım
Mervecnr Biumuttt günde ¾ bazen daha fazla kaka yapan oğlumu kabız da değilde katılaştıran diyim tarif şu: havuç,kabak,patates suda haşlayıp püre halinde vermek