masallina0 Kızlar linçlemeden önce okuyunuz 🥲🥲 Kızım 5 ayına girecek bir kaç gün sonra sütüm yok emziremiyorum neden diye soracak olursanız kuvezde kaldı o dönem sütüm stresten kesildi ne yaptıysam gelmedi.. Şimdi sorum kızıma mama kullanıyoruz ateşli bir hastalık geçirdi ondan sonra mamayı reddetti şimdi ne yapsam mamasını içiremiyorum 60 cc’de kalıyor doktorum ek gıdaya yavaş yavaş geçebileceğimi söyledi ben yoğurt verdim muz verdim kaşıkla olan şeyleri yemeye bayılıyor şimdi başka ne verebilirim? Teşekkür ederim şimdiden 💕
gurturk masallina0 6.ayda ilk ek gıdaya yoğurt havuç kaban patates muz elma armut felan başlanıyor ama sizinki 5 aylık daha yeni erken mi bilemedim bunların hepsine
ilkaay0 masallina0 kabak patates havuç haşlayıp ezip verebilirsin. Meyveli yoğurtlar yapabilirsin. Meyve filesi var ondan alıp içine bir dilim meyve koyabilirsin kendisi yemeye çalışır. Yaptığın sebze pürelerini çok az zeytinyağ koymayı unutma ki kabız olmasın. Kuru kayısı elma haşlayıp püre şekilde verebilirsin bağırsaklarını çalıştırır kabızlığı giderir. Ek gıdadan sonra mutlaka su da vermelisin.
Lilyumfokimum masallina0 bizde 5 aylık başladık canım. Kabak havuç patates yoğurt elma armut erik nektarin hepsinden
masallina0 gurturk ishal geçirdi doktor kontrolünde muz verdik minik minik doktor gelin ben size beslenme kağıdı vereyim dedi ama sadece kağıt için gitmek istemedim çünkü yeri çok uzak ve biz günlerdir hastaneydik dinlensin bebiş biraz istiyorum
gurturk masallina0 yaa aslında alsaydınız iyi olurdu tabi ama dediğim gibi onlar 5 aylık bebeğe verilir mi bilemedim veya sularını mı verseniz acab
gurturk masallina0 buharda pişirme aparatı var uygunda bir şey ondan alın haşlayın haşladığınız suyla sebzeyi püre haline getirin öyle verin veya suyu daha fazla ekleyip su gibi de verebilirsiniz ben olsam böyle yapardım herhalde
FadiXx masallina0 bende çok korkmuştum alerji olur diye ama çok sevdi her gün sabah kesin veriyorum. Kendim peynir yaptım verdim sevmedi sen deneye bilirsin canım belki sever
Lilyumfokimum masallina0 ilk kabak verdim ilk gün 1 tatlı kaşığı sonra 2 ertesi gün 3 tatlı kaşığı diye. Ama hepsinde 3 gün kuralı koymadım. 1 hafta minik minik tadarak geçti pekde almadı zaten. Sonra günde 2 öğüne geçtik ama hep az az mesela 1 öğün meyve ya da sebze 1 öğün yoğurt gibi. 3. Haftada kahvaltı başkicam. İlk gün 1 yumurta sarısının çeyreği sonra yarımı diye gide gide her sabah 1 yumurta sarısı verşyolar.
ilkaay0 masallina0 oğlum 6 aylık ben tam olarak 3 gün kuralı yapmadım ama bir gün havuç püresi bir gün patates havuç püresi şeklinde ilerledim. Sen de bir hafta içerisinde öyle yapabilirsin bir gün havuç bir gün patates diğer gün havuç-patates karıştır diğer gün kabak dene diğer gün kabak patates karıştır vs.
masallina0 FadiXx teşekkür ederim aslında sanırım bunu hemen deneyeceğim 60cm bebe beni ne hallere soktu 🤩 teşekkür ederim
Aydanaydan Yukarıda yazanların hepsi başlangıçta veriliyor , ama bunlara ek olarak kesinlikle olgunlaşmış avokado vermekte fayda var. Sebzeleri haşlayıp verin, ben sebze haşlayınca üstüne bide zeytinyağı döküyorum hem sağlıklı hem kabız olmuyor.
masallina0 Aydanaydan ishal problemimiz var her testi yapıldı bişey çıkmıyor ama ishalde gecmiyo probiyotik kullanıyoruz dikkat etmem gereken aslında ishali tetiklemeyecek şeyler olması
Aydanaydan Doktor bana 6. Ayında irmik verme kabız yapar demişti, yulaf unu ver demişti. Ama sizde tersi bir durum var, muz ve patates ishale iyi gelir diye biliyorum, birde eğer ishalse çok su kaybı vardır. Su tüketimine dikkat etmek gerek