Sinems1 Bebeğin 38 günlük ne yapabilirim makata zeytinyağı sürebilir miyim bi sakıncası olur mu birde faydası olur mu
MHMA Sinems1 Sadece anne sütü mü alıyor ? Eğer öyleyse 10 güne kadar normal. Bana teyzem çok küçük bir pamuğa damlat poposuna koy demişti işe yarıyordu.
Goktug1212_ Sinems1 yarım çay kaşıgı zeytinyagı içir mama veriyosan biborona mamasına koy bi sıkıntı olmaz başlarda benim bebegimde hep kabızdı bi ablam önerdi banada işe yarıyor canım
Nazliprensesinannesi Sinems1 cay kasigiyla zeytinyagi ver karnina masaj yap poposuna biraz zeytinyagiyla masaj yap makatina ama dikkat et cok hassas oluyorlar kabiz olduguna emin misin? Kulak çöpunu vazeline batir makatina degdir uyarı verir yapar kakasini ama cok nazik olmalisin karnina daire masaj yap sola dogru insallah iyi gelir cnm
Annebihatun Sinems1 canım bizim doktorumuz kabızlık sancı yapmaz gaz yapar diyordu ve normal karşılıyordu gaz damlası muhakkak ver. Gögüsden aşağısını yıkadığın derecedeki suya sok bekle bebeğin yada yıka ama içi su doku küvette beklet bağırsakları rahatlasın sonra losyın yada yağ ile karnına masaj yap. Bebeğin kabız mı kaka mı yapmıyor bu ikisi önemli. Eğer sorunu kaka yapmamaksa benim oğlum 10 yaklaşık yapmıyordu. Doktorumuz ıkınmıyor demişti. Kulak pamuğu ile zeytinya Yada bebe yağı olabilir poposunu uyar diyordu bu gerçekten işe yarıyor. Günde 1-2 dk yapınca oğlum rutin kaka yapmaya başlamıştı.
Zefna Canım hızlı çözüm için yarım çay bardağı zeytinyağını içmeni öneririm. Gün içinde de haşlanmış kayısıyı sadece robottan geçirip şekersiz içmeni. Bende 10günlük anneyim anca böyle rahatlıyorum 👍🏻
Defnem_ Sananekiii11 öle bişey yapmayın sakın çok yanlış sadece zeytinyağı içirin oda günde iki çay kaşığı bide mamalarına bir çay kaşığı koy ben öyle yapıyorum
Deletedmom0380 Bebeğe su vermen gerekiyor sadece mama alıyorsa, su olmazsa da rezene çayı vermelisin, bir de hangi mama kullanıyorsun ? Aptamil de ölçeğini tam vermen gerek hatta birazcık eksiltsen de zarar olmaz. Ayni sorunu bende oğlum da yaşadım.
MHMA Sinems1 ben günde iki kere koyuyordum gece uykusunda bez değiştirmediğim için gece ve bir kerede gündüz ertesi gün yapıyordu.
Deletedmom0380 Sinems1 aynııı benimkisi bir de tükürmeye çalışırlar 😂 çay ver bari eğer istemezse ben zorla sıkıyordum biberondan, yoksa tıkanıyordu. Birde karnını göbek delğinin etrafını en az 3 dakika ovala o da çok iyi geliyor..
Sinems1 Deletedmom0380 benimkini görür gibi oldum bide ağlıyor kıyamet koparıyor 2 gündür böyle huysuz bende atak haftası falan sanıyordum bugün dışkıya bakınca anladım ne olduğunu
Deletedmom0380 Sinems1 şimdi aklıma geldi, oğlum iki günden fazla kabızlık sorunu çektiğinde ben yaptırıyordum. Ateş ölçerin ucuna popo kreminden biraz alarak makatına girin 1cm kadar yuvarlak daireler yapın bunun bana çok faydası olmuştu hastanede öğrenmiştim. :)
Nazliprensesinannesi Nazliprensesinannesi birde biberonda mama verdiginde suyu biraz fazla koy mesela 30 cc vereceksen 30un 1 cm ustune ciksin su