Zme Şimdi büyü bu işle ilgilenen bu alana yoğunlaşan insanların anlayabileceği bir şeydir. Yani burda herhangi birinin çok behresi olmayabilir.
Ancak ben burada madem bu soru sorulmuş, şunu ifade etmek isterim. Ailede bir huzursuzluk çıkıyor veya insanın işleri biraz yolunda gitmiyor,farklı olumsuzluklarla karşılaşıyorsa zamanımızda bunlar hemen büyüğe bağlanıyor. Yani ben çok ciddi sıkıntılar çekiyorum. Bana galiba büyü yapıldı, evimde şöyle sıkıntı var, çocuğum da şunu yaşıyorum, herhalde bize büyü yapıldı, bir baktırır mısınız? Cimm i musallat oldu gibi şikayetlenmeler çok oluyor.Bu sebeple büyü yapıldığını nasıl anlaşılacağı ehline sorulması lazım.Elbette çoğu zaman bazen gerçekten büyü olabilir. Ona itirazım yoktur. Sihir ehli sünnet’e göre tesiri haktır. Ancak günahlarımız bir çok aslında hayatımızda yaşadığımız sıkıntılara sebep oluyor. Bunu görmüyoruz. Cenabı Hak ; nasıl bir bela sıkıntı başınıza gelirse bilin ki o işlediğiniz günahlar sebebiyledir bu bir kısmı.Görmemiz gereken bu hakikati sürekli ıskalıyoruz, sürekli görmezden geliyoruz.Yani evde bir huzursuzluk varsa acaba biz namazlarımızı düzgün kılıyor muyuz? O evde haram işleniyor mu? O evde bir takım yasaklara bulaşılıyor mu? Allahın emirleri ihlal ediliyor mu? Yasakları çiğne bunlara bakmamız lazım. Bunlar oluyorsa elbette ki eve huzursuzluk gelecek. Cenabı hak belli bir takım şeylerle bizleri imtihan edecek bunlar olmuyorsa da imtihan gelmez mi gelir? Ama bu noktada insanın sürekli kendisini kontrol etmesi gerekir, işinde bir takım olumsuzluklar var. Faize bulaştık mı acaba, faiz de mi iş yapıyoruz veya faiz şüphesi var mı? Işimizde bunları gözetmemiz lazım. Bunlara bakmadan sanki şöyle kusursuz bir hayat yaşıyormuşuz, masummuşuz gibi.Her başımıza gelen şeyi, orada bile insanlardan bir zarar beklemek söz konusu var. Yani ben de hiçbir kusur yok. Benim hiçbir sıkıntım yok ama bana sıkıntı vermeye çalışıyorlar. Yine insanlar kusurlu olan ayıplı olan çevrem, hayır insan bütün kusuru öncelikle kendinde araması lazım. Huzuru kendinde araması lazım. Yani bu ayetleri unutmayalım. Ayet ve hadis çerçevesinden Allah ve Resulu tahlili meseleyi tebin etmesi, beyan etmesi çerçevesi.
Onun için bize büyü yapıldığını nasıl anlayalım? Sorusunun öncelikli olarak cevabı budur. Büyü mü yapıldı acaba size? Yoksa biz bir takım büyülerin peşine mi takıldık, dünya ile mi büyülendik, haramlarla mı büyülendik, yasaklarla mı büyülendik? Bunlara bir bakmamız gerekir. Ha böyle bir durum yoksa veya gerçekten büyü yapılmışsa o işin ehli olan ehli, sünnet, ehli takva hoca efendiler vardır. Sahtekarlardan bu işi istismar eden insanlardan bahsetmiyorum. Hoca efendilerden bahsediyorum, onlardan bu konuyla alakalı yardım alınabilir🌺