balkaymak__ Kızlar emin evime katılan var mı ? 250 300 bin tllik rakamlar sizce mantıklı mı ? Dezavantajlarını ve avantajları konusunda bilgisi olan var mı ?
SevimliHayaletCasper balkaymak__ ben katılmadım tam bilmiyorum ama şöyle birşeyler duydum. Şimdi oraya belli bir miktar için kuraya giriyorsunuz ama size kura çıkana kadar ev fiyatlari veya sraba fiyatları uçuyor deniyor yani girdiğiniz para zamanla eriyor. Bizde ev alacağımız zaman çok düşünmüştük ama vazgeçtik.
Lavina balkaymak__ pek bil bilgim yok ama brn mantıklı bulmuyorum halam katıldı düzenli para yatırdı 5 sene önce falandı o dönemde oraya yatırdığı parayla rahatlıkla ev alabilirdi ama çıkmadı şimdi davam ediyor mu ayrıldı mı bilmiyorum ama ev almak istiyor şimdiki ev paralarına yetişmek mümkün değil anlayacağın parası olduğu yerde çürüdü giti
Petitoos balkaymak__ biz katıldık 400bin lira için. 38 bin lira organizasyon ücreti ödedik. aylık 10bin ödüyoruz 40 kişilik grubun içindeyiz
balkaymak__ SevimliHayaletCasper teşekkür ederim evet ama o genelde çok cüzi miktarlar için değil mi ? Biz az az giricez
defnezumram balkaymak__ şimdi sistem şöyle burda hiç peşinatsız girdin diyelim 36 ayda ödeyeceksin bu parayı 36 kişi arasında dönüyor kura sistemi ve 18. Aya kadar çıkmazsa kura sana mecbur vadenin yarısında bu parayı çıkartıyorlar diyorlar ki işte arabanı bul gel parayı sana verelim vade yükseldikçe kurada çıkma ihtimali de azalıyor yani şöyle 5 yıllık vade de çektin diyelim 30. Aya kadar ne araba ne ev yerinde durmuyor asla biz girecektik vazgeçtik sonra hatta önden peşinat verince öne çekiyorlardı seni ama mantıksız geldi bu sistem yinede
miniciikbalannesi Biz iki yıl önce katıldık kurasız peşinatlı sistem ile teslim tarihi belliydi. Arabamızı satıp parayı peşinat olarak verdik teslim tarihine kadar(6ay) araba fiyatları yükseldi tek olumsuz yönü bu onun dışında güvenilir sıkıntı yok
sarmaliklahana balkaymak__ Biz 2020 ekimde ev aldık. Subatta da arabamız cıkıyor inşallah bir sorun yaşamadık. 1.5 sene sonra araba borcumuz bitecek tekrar ev için gitmeyi planlıyoruz. Ama 250 300 binler cok az rakamlar en azından suan için 🙄 Az az gitmek mantıklı değil çünkü her seferinde katkı payı vermeniz gerek ve bu danışmanlık parası zaten gereksiz.