Çok fazla post görüyorum silikon uçla alakalı kendi tecrübelerimi yazmak istedim o yüzden, sezeryan doğum yaptım 4 gün suni sancı da bekledim çok zor bir doğum oldu benim göğsümün kahverengi areola kısmı ve ucu çok küçük 3 gün hastanede kaldım bebeğim memeyi bir aldı bir almadı kaç tane hemşire geldi denedik yok çay kaşığıyla verdim sütümü elimle sıktım ama yok yapamadık 3. Gün mecburen sağım makinesi aldık biberonla verdim sütümü ama denemeye devam ediyoruz almıyor kol altı, basket, yatarak, beşik pozisyon meme ucunu kıstırma aç bırakma uyku arasında verme pompa ile meme ucunu sündürdüm çıkardım yok almadı eşim eczacıya meme ucu çıkarıcı almaya gitti o da silikon vermiş o zamana kadar bilmiyorum taktığım gibi emdi rahatladım. Sonra anne sütünü azaltır dediler bebek tiksinir dediler 1 ay boyunca ucunu kestim yine yukarıda dediğim her şeyi denedim bir türlü memeyi almadı. 4 aylık olana kadar geceleri ve ara ara denemeye devam ettim bir gün çekti mememi oh dedim o an ağladım hatta ama çekip bıraktı ağzında sündürdü sütü çekemediğini tam kavrayamadığını fark ettim tekrar silikonu taktığımda yutkunma seslerini duydum niye bebeğime eziyet edeyim demek ki böyle emecek dedim ve o gün bu gündür silikonla emziriyorum yanımda taşıyorum çoklu aldım pahalı bir şey değil gece yanıma 5 tane koyuyorum çantamda var 2 tane annemlerde var iki tane çekmecemde duruyor birkaç paket temizlemesini dert etmiyorum takması kayması oluyor ama dert etmiyorum çünkü bebeğim anne sütü alıyor hala zorla emziriyorum memede çok zor tutuyorum ilgisi çok dağılıyor sadece uykuluyken güzel emiyor sağıyorum biberonla veriyorum sütüm yorgunluktan ve bebeğin düzgün emmemesinden azalıyor daha çok sağıyorum takviye kullanıyorum sütümü zorla veriyorum resmen sadece silikonla ilk 4 ay güzel emdi son 4 aydır reddini aşıyorum ayakta salınarak dik şekilde karanlıkta 1 dk emiyor bırakıyor gezdiriyorum sonra bir daha 5 dk sonea tekrar oyun oynattırıyorum 5 dk sonra tekrar derken bu aya geldik bazı bebekler memeye düşkün olmuyor maalesef benim bebeğim silikon sayesinde anne sütü alıyor minnettarım 🤲