Naciyeylmz hayır canım azalmıyor elbette soruna gelecek yatmadan çorba yoğurt veya mama içirilip yatmalı veya yatmadan emzirebilirsin ama emerek uyutmamayışınca yatır yatağına gece uyanınca su verilebilir ben bıraktırırken öyle yaptım 17 aylıktık gece beslenmesi kestim kızım 12 aylıktan beri tek uyku yapıyor ilk etapta teke düşmeden benim kızımda aynı böyleydi 12 ti buluyordu gece yatması baktım olmuyor komple teke düşürdüm gece beslenmesinde su vererek kestim 17. Ayda tamamen bitirdim ağladı elbette kucağıma aldım ninni açtım gerekirse ayağımda mayıştırdım beşiğine koydum poposuna pat pat yaptım öyle destek verdim uyumasına daha sonraları hiç sallamadım kucağımda mayıştırıp öyle bıraktım ve kucağıda bıraktım direk yatağına koydum uyku zamanı olduğunu anlattım yani aynı zamanda uyku eğitimini kendim vermiş oldum böylece uykumuzda düzene girdi sabah 8-9 kalktı öğlen 2-3 gibi uyudu akşamda en geç 10 da uyumuş oldu 2 yaşına geldik bu şekilde düzene koydum ama o uyku saatini ben çektim geriye mesela baktım uyanmıyo evde minik takıntılar yaptım uyanması için gidip uyandırmadım kendi uyanmış gibi oldu hiç ağlamadı yoksa 12 ye kadar uyurdu bıraksam suya alternatif su istemezse komposto veriyordum onuda azaltarak bitirdim komple kesme işinide şöyle yaptım vicks sürmüştüm kokusuna gelmemişti azaltarak bıraktırdım gündüzüde meme pis oldu dedim